Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Joyce

Donderdag is boodschappen donderdag! De eerste van het nieuwe jaar. Vandaag is het de beurt aan mijn naam genoot Joyce tevens ook blogger op enJOYcelife! Ze hebben een vast boodschappen budget en vertelt hier meer over. 

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Hoi!  Mijn naam is Joyce, ik ben 26 jaar en kom uit Groningen. Zelf heb ik een Wajong uitkering. Mijn blog is enJOYce life Ik heb een vriend (30), hij heeft een baan.

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop.

Elke week proberen we boodschappen te doen voor €60. Soms lukt dit, soms kopen we dingen die langer mee gaan of die we regelmatig gebruiken en in de Bonus zijn. Daarnaast nemen we soms wat lekkers mee, of kiezen we voor een wat duurder stuk vlees. In dit budget zitten ook verzorgingsproducten en koopzegels. Daarnaast heb ik een hamster, die kost zo’n €15 per 3 maanden. Dit hoeft niet uit het boodschappenbudget.

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop

Ik maak elke week op zaterdag of zondag een weekmenu. We hebben in Excel een lijstje met dingen die we lekker vinden, zodat we niet elke keer heel moeilijk na te hoeven denken. Het wisselt dus elke week, maar qua groenten komen we toch vaak op hetzelfde uit.

Deze week ziet het menu er zo uit:

  • Maandag: aardappeltjes, schnitzel, rode kool
  • Dinsdag: pasta rode saus
  • Woensdag: Uit eten met de AH actie
  • Donderdag: mie met kipfilet, broccoli, cashewnoten en satésaus.
  • Vrijdag: patatas bravas, doperwten en hamburger
  • Zaterdag: bij familie eten
  • Zondag: Beenham, aardappeltjes en boontjes

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Groente en fruit:  banana, broccoli, peer, doperwten, harricoverts, rode kool, courgette.
Vlees: beenham, hamburger, kipfilet, braadworst, gehakt, schnitzel
Zuivel: Yoghurt (2), melk (2)
Ontbijt/lunch: kaiserbroodjes (3), heel bruin brood (2), AH Flakes(2), achterham, Corn flakes, witte bollen, Nutella.
Diversen: aardappeltjes, Knorr risotto (2), satésaus, keukenrollen, cashewnoten, Tony’s choco, Knorr couscous (2), kroepoek (2), penne.
Drinken: Crystal clear (2), Karvan Cevitam siroop, Pickwick thee (2)

Het meeste haalde ik bij de Albert Heijn. Bij de Lidl haalde ik de penne, 1 keer afbakbroodjes en courgette.

Hoeveel heb je uitgegeven?

Deze week zijn we ruim over het budget gegaan: €78,32. Dit heeft met een paar dingen te maken: we kozen voor een keer duurder vlees, we kochten een aantal bonusproducten vooruit en de limonade en keukenrollen waren bijna op. En ik heb cravings… De tijd van de maand, oeps!

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Op dit moment hebben we alles in huis. Op maandag doe ik alleen boodschappen, ‘s woensdags gaan we samen. Dan betaalt mijn vriend. Daardoor verdelen we de kosten een beetje, omdat ik een lager inkomen heb.

Wil jij ook eens delen wat je hebt uitgegeven bij je weekboodschappen? Dat lijkt mij in ieder geval super leuk! Je mag mij mailen via: hello@joyfromjoyce.nl.

Facebook Comments

Share this post