Happy momlife

shutterstock_344008415
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

#3 Het boodschappenlijstje van…Jody

Vandaag is het weer tijd voor een nieuw boodschappenlijstje van..Deze week is Jody aan de buurt. Jody is net als ik ook blogger en je kunt haar vinden via ongewoonlekker.com. Het maandbudget van Jody is €200 (!!) Voor eten, benzine, uit eten en wijn/bier. Benieuwd hoe ze dit doet en wat er op haar weekmenu staat? 

 • Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Ik ben Jody (33) en woon samen met mijn vriend Franz (35) + twee katjes samen in een huurhuis in Rijswijk (zh). Ik ben zzp’er en werk 2 dagen in de week (loondienst) als social media consultant bij een bedrijf in Scheveningen. Franz werkt 38 uur per week als zelfstandig slijter bij de Dirk3 in Vlaardingen.

We hebben een maandbudget afgesproken, omdat we aan het sparen zijn voor een eigen huis! 🙂 Met de huidige hypotheekregels moet je veel eigen geld meenemen als je een huis wilt kopen, dus daar zijn we nu voor aan het sparen. Ons maandbudget (minus de vaste lasten zoals (auto)verzekeringen, wegenbelasting, televisie, internet) is rond de €200. Voor alles; dus alle boodschappen, benzine, uit eten en wijn/bier.

Dat klinkt misschien weinig, maar doordat we een bijzonder huishouden zijn, komen we daar (meestal) wel mee uit:

 •  Ik heb een eigen blog over eten/drinken en reizen. Ik krijg dus vaak eten en drinken opgestuurd.
 • Wanneer ik voor een opdracht op de blog een recept ontwikkel, kan ik die boodschappen daarvoor 80% zakelijk aftrekken in mijn boekhouding.
 • Als we ergens naartoe gaan met de auto en we doen onderweg dingen die ik kan gebruiken voor de blog; kan ik ook die kilometers zakelijk wegschrijven.
 • Franz eet gemiddeld 1x per week op zijn werk omdat de winkel tot 20:00 open is. Hij mag dan een eetbon tot €7 declareren. Hij krijgt altijd gewoon eten van thuis mee, dus van een normale boodschappenbon krijgt hij €7 vergoed. Op maandbasis is dat gemiddeld ±€30.
 • We wonen in de buurt van een Hoogvliet, Albert Heijn XL, Plus, Turkse slager en een Lidl; Franz werkt naast een Dirk, Albert Heijn en een Aldi. Ik kijk dus vaak waar welk product in de aanbieding is.
 • Ik heb een Sligro pasje; in Voorburg is een Sligro die achterin een ‘koopjeshoek’ heeft met producten die binnen 2-3 weken aflopen qua tht datum of uit het assortiment gaan. Hier halen we vaak tonic, Franse kaasjes en bijvoorbeeld lentebier in de zomer.. 😉 Of bockbier in de lente… 🙂
 • Verder zijn we niet echt zoetekauwen, dus we kopen weinig snoep. Soms snacken we met paprikachips, zelfgemaakte popcorn, zelfgemaakte kroepoek of bitterballen.

 

 • Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop

Ik kijk vaak aan het begin van de week welke avonden we bijvoorbeeld samen eten, of dat Franz of ze werk moet eten, of ik misschien een persdiner heb.

Op een grote sheet heb ik al het voedsel in huis (ook de koelkast + vriezer) opgeschreven, en dan ga ik kijken wat ik zou kunnen maken met de spullen die nog in huis zijn. Dan kijk ik wat ik nog zou moeten kopen daarvoor en dan kijken of iets daarvan in de aanbieding is ergens. Dit is veel werk, maar hierdoor kunnen we wel veel besparen. En we eten eigenlijk elke week wel iets anders! Gelukkig ben ik een goede thuiskok en kan makkelijk improviseren; dat scheelt al een hoop!

Een gewone week:

 • Maandag: rode linzensoep met chorizo en brood
 • Dinsdag: noedels met gewokte groente + gebakken uitjes
 • Woensdag: Hotdogs met röstirondjes en sperziebonen
 • Donderdag: Risotto met doperwten & chorizo
 • Vrijdag: Maaltijdsoep met pasta en kip
 • Zaterdag: Curry met zilvervliesrijst, ei, gebakken paneer, courgette en doperwten
 • Zondag: Pasta Bolognese

 

 • Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Jumbo: aardappels – komkommer – ijsbergsla – kaas – eieren – sjalotten – knoflook

Hoogvliet: melk – brood – broodbeleg – zak paprikachips – pitabroodjes – tomatenblokjes – doperwten uit de diepvries – röstirondjes – appels – risottorijst – wasmiddel

Dirk: sperziebonen

Aldi: kattenvoer

Tuincentrum: kattenbakkorrels (€12) maar doen we gemiddeld 2 maanden mee.

 • Hoeveel heb je uitgegeven?

Dit was ongeveer €42 bij elkaar, maar de bon van de Jumbo heeft Franz ingeleverd op z’n werk, dus daar krijgen we €7 van terug.

 • Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ik hoop dat ik hiermee alles heb! 🙂

Wil jij ook eens delen wat je hebt uitgegeven bij je weekboodschappen? Dat lijkt mij in ieder geval super leuk! Je mag mij mailen via: hello@joyfromjoyce.nl.

Afbeelding van speedkinz via shuttertock

Facebook Comments

Share this post