Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Joanne

Donderdag is boodschappen donderdag! Deze week mag Joanne haar boodschappen delen. Ze zijn met z’n tweeën en gaven deze week wel heel veel uit. Benieuwd hoe dit kwam? Lees snel verder!

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)
Hi ! Ik ben Joanne. Ik ben 20 jaar en woon samen met mijn verloofde Marcin in Heerewaarden, een klein dorpje in de buurt van Den Bosch. Op het moment werken wij allebei fulltime en hebben ook in de avonduren en zaterdagochtend een baan. Naast mijn werk blog ik op www.inspirationnl.com. Door onze drukke (werk)week hebben wij een weekmenu die vaak maar weinig wisselt. Erg handig, want eigenlijk hebben we dus altijd dezelfde boodschappen waardoor we ook altijd weten wat we ongeveer uitgeven. Echt een budget hebben we niet, want wij vinden onze voeding belangrijk en willen niet hoeven te bezuinigen als het gaat om eten. Wij vinden het belangrijk om elke dag vers fruit en groente te eten en helaas zijn dat niet de goedkoopste dingen… Maar in principe houden wij onze boodschappen wel onder de €100,- per week.

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop 
Omdat ik op maandagavond werk en Marcin op maandag-, woensdag- en vrijdagavond werkt maak ik voor deze avonden een simpele maaltijd die we zelf op ons werk of thuis op kunnen warmen. Dit zijn meestal pastagerechten, roerbaknoedles of chicken tonight. Hier zit wel lichte variatie in, maar meestal is het wel redelijk hetzelfde. Op dinsdag en donderdag eten wij meestal een maaltijd met aardappelen, groente en vlees. In het weekend eten wij makkelijk. Zaterdag is bij ons frietdag en op zondag eten wij lasagne.

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald? 
Op zaterdag halen wij altijd alle boodschappen voor de hele week, omdat wij allebei veel werken hebben wij hier door de weeks geen tijd voor. Op dinsdag en donderdagavond trainen wij na het werk. Soms halen we dan nog wel iets kleins wat we vergeten zijn, als er iets op is of als we ergens zin in hebben.

In Heerewaarden is helaas geen supermarkt, daarom gaan wij altijd boodschappen doen in Kerkdriel. Hier zitten de Lidl en de Boons markt dicht bij elkaar. Ideaal, want de Lidl heeft helaas niet alles. Bij de Boons markt halen wij altijd ons brood, de pasta, de roerbaknoedles, bakboter en soms chips. De rest halen wij bij de Lidl.

Groente & fruit: 1,2 kg bananen, zak jonagold appels, 3 kiwi’s, 1,3 kg peren, roerbak groentemix, krieltjes, aardappelpartjes, snackpaprika, snackkomkommer, Haricots verts, doperwtjes met worteltjes, kastanje champignons

Vlees: gehakt, kipfilet, kip krokant schnitzels (twee doosjes in de actie, een van de twee gaat de vriezer in voor een andere week), zigeunerschnitzels

Ontbijt/Lunch: kipfilet, brood, slagersham, zalm, ontbijtgranen, vers meergranen brood

Zuivel: magere yoghurt, smeerboter, bakboter, eieren

Zoetigheid: gevulde speculaas (had ik al tijden zin in, oops…), kauwgom
Huisdieren: diepvries mango XXL, onze sugargliders eten mee van onze fruit en groenten

Diversen: Schoonmaakspullen, pasta, roerbaknoedles, keukenrol, kaarsjes, ledlight snoer (Marcin wilde een ledsnoer voor achter de tv, super leuk), paracetamol, ibuprofen, schoonmaakspullen voor de auto, lasagne, scheermesjes voor Marcin, wattenstaafjes

Hoeveel heb je uitgegeven? 

Afgelopen zaterdag hebben wij €117,69 uitgegeven aan onze boodschappen bij de Lidl en €19,79 bij de Boons Markt. Normaal geven wij bij de Lidl tussen de 60 en de 70 euro uit. Deze week hebben wij een paar spullen gekocht voor in huis, voor onze auto en voor onze verzorging. Dit heeft ons deze week €45,35 gekost. Vandaar dat het bedrag deze week een stuk hoger lag.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?
Omdat we vergeten waren nieuwe tandpasta en een tweede doosje champignons mee te nemen moet ik dit nog even halen, maar verder hoeven wij deze week geen boodschappen meer te doen.

Wil jij ook eens delen wat je hebt uitgegeven bij je weekboodschappen? Dat lijkt mij in ieder geval super leuk! Je mag mij mailen via: hello@joyfromjoyce.nl.
Facebook Comments

Share this post