Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Jessica

Donderdag is boodschappen dag! Vandaag is collega blogger Jessica van de blog Exploring Life aan de beurt. Ze is woonachtig in België samen met haar man en twee dochters.

1. Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin,

wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Hoi! Ik ben Jessica van Exploring Life. Mama van twee heerlijke dochters, Ellie is 3 jaar en Oone is 1 jaar. Ik heb mijn handen vol aan die twee, maar daarnaast werk ik ook halftijds als kleuterjuf. Momenteel geef ik les aan het eerste kleuterklasje. Ik kom uit België en wij hebben een ander onderwijs systeem, maar ik geef dus les aan 26 drie-jarigen.

Ons gezin bestaat uit twee volwassenen en twee kinderen. We hebben niet echt een vast boodschappenbudget. Ik weet dat we ongeveer tussen de 100 en 150 euro per week uitgeven. Hangt er wat vanaf wat we nodig hebben. Als het wasmiddel op is, zullen we die week iets meer uitgeven.

2. Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop

Ik probeer altijd maaltijden in te plannen. Ze staan niet vast per dag, maar ik koop per week zeker vijf maaltijden. Ik reken erop dat we minstens één keer iets afhalen en één bij iemand gaan eten. Meestal eten we op vrijdag frietjes en gaan we op zaterdag of zondag bij oma eten. Er zit ook altijd soep of spaghetti saus in de diepvriezer, op die manier hebben we altijd iets in huis.

3. Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Ik haal onze boodschappen bij Colruyt. Een winkel die we volgens mij enkel in België kennen. Deze winkel staat bekend om zijn ‘rode prijs’, ze zorgen dat ze altijd de goedkoopste zijn in jou buurt. Ze passen hun prijzen aan als een product in een andere winkel goedkoper is. Je kan er ook veel los kopen, wat maakt dat we minder plastic mee naar huis nemen.

Op vrijdagavond maak ik een bestelling online , die we dan zaterdagochtend oppikken. Met twee kinderen is het gemakkelijk om het gewoon op te pikken. We betalen daar 5 euro voor, maar die betaal ik met plezier!

Bananen – 5 peren – 5 kiwi’s – 5 appelen – 4 wortelen – 400 gr prinsessen bonen (sperziebonen voor de NL-ers) – 1 rode paprika – 2 groene paprika’s – Radijzen – 2 Komkommers – 1 courgette – Doosje groene olijven –3 flessen volle melk –Maïswafels – 500 gr gouda kaas – Salami – Hespenworst (soort van kookworst) – Vruchten yoghurt – Babyyoghurt – 3 Verse kaas met bosvruchten – 3 danone breakfast –  12 eieren – Smeerboter met olijfolie – 6 flessen havermelk – 500 gr bakboter – Oven baked zout chips – Oven baked paprika chips – 6 blikjes cola zero – 2 x 1l appelsap – 2 x 1l appelsiensap – 2x soep – Fles tomatensaus – 3x heinz frito – Pak luiers – Vuilzakken – Gehakt – Veggie schnitzels

4. Hoeveel heb je uitgegeven?

102 euro.

5. Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Doorheen de week hebben we enkel nog brood nodig. Om de twee dagen gaat mijn man smorgens brood halen bij de bakker. Voor de rest hebben we alles gekocht bij de boodschappen die we zaterdag oppikken. Het kan wel eens zijn dat ik iets vergeten ben, maar dat is snel opgepikt in de winkel om de hoek.

WIl jij ook een keer meedoen? Dat kan! Mail mij dan via hello@joyfromjoyce.nl of laat een reactie achter

Facebook Comments

Share this post