Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Gera

Iedere donderdag deel ik een interview waarbij ik iemand vragen stel over het doen van boodschappen, het boodschappen budget en wat er op het weekmenu staat. Vandaag beantwoord Gera de vragen. Ze hebben geen vast weekbudget voor de boodschappen.

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt, een dieet die je volgt, vega of niet  etc.)

Mijn naam is Gera, blogger op GeraRaakt.nl en eigenaar van twee affiliatewebshops (Spelenspeelgoed.nl en Leesboekenenmeer.nl). Ons gezin bestaat uit 6 personen: de man, ik en 4 kinderen: 17, 5, 4 en 1 jaar. In het verleden hadden we een boodschappenbudget van ongeveer €100,-, tegenwoordig letten we er niet meer echt . Ik moet zeggen dat het erg fijn is dat we gewoon goed en lekker kunnen eten zonder steeds op te moeten letten of we wel rond kunnen komen. Omdat ik merkte dat we toch iedere week een beetje hetzelfde aten en dat mij erg demotiveerde om te koken, zijn we sinds kort lid van Odin. Wekelijks staat er een familietas voor ons klaar met lekkere biologische producten die we aanvullen met producten uit de supermarkt. We volgen geen dieet, maar ondanks dat we gek zijn op een stukje vlees proberen we er toch steeds minder van te eten.

Wat staat er op je weekmenu voor deze week? Of heb je er geen? 

Het werken met een weekmenu maakt mijn leven aanzienlijk makkelijker. Daarbij scheelt het ook aanzienlijk in de kosten als je maar 1x in de week boodschappen doet (al haalt mijn man graag ‘s avonds nog iets lekkers voor ons). Op dit moment hebben we vakantie en gaan we met de flow. We bekijken per dag waar we zin in hebben, de familietas blijft wel de basis. Deze week zit het volgende in de Odin familietas: spitskool, patisson (leuk, ik heb het nog nooit gegeten), rode bieten, oer komkommer, rode eikenbladsla, een galiameloen en appels. Aangezien we nu vakantie hebben en het erg heet is eten we veel zelfgemaakte salades met stokbrood of rijst.

Wat mag er niet ontbreken op je boodschappenlijstje? 

Melk en boter. Dat zijn 2 items die er standaard op staan. Ik drink namelijk altijd oploskoffie opgelost in warme melk. Zonder koffie word ik echt een draak…

Wat is je grootst valkuil tijdens het boodschappen doen? (Wat belandt er in je kar wat er eigenlijk niet in moet komen?) 

Onze grootste valkuil is het extra avondrondje wat mijn man graag doet. Verder houden we ons aardig strikt aan het boodschappenlijstje.

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Ons groente en fruit komt zoals ik al aangaf bij de biologische supermarkt Odin vandaan. De rest wordt aangevuld met boodschappen van de Lidl en de Plus. Die boodschappen doet mijn man.

Hoe vaak per week doe je boodschappen? 

Sinds ons gezin uit 6 personen bestaat is het streven 2x in de week: mijn man gaat zaterdag of zondag en woensdag. Ik haal op dinsdag de tas met groente en fruit op.

Hoeveel heb je uitgegeven?

De familietas kost €16,25. Ik nam nog een lekker biologisch brood voor bij de salade mee van €3,90. Totaal was ik €20,20 kwijt. Mijn man is zo’n €100,- per week kwijt, maar dit kan dus soms ook oplopen. Dit is alleen eten. Luiers etcetera zijn hierbij niet meegerekend.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Onze koelkast kan het niet meer in 1x aan, we moeten dan ook nog meer halen. Plus de drogisterij producten.

Wat is jouw ultieme boodschappen tip? 

Bedenk van tevoren een weekmenu, schrijf de boodschappen op een lijstje en hou jezelf daaraan. Dat is ook gelijk de reden dat ik niet in aanbiedingen geloof. Aanbiedingen zijn vaak producten die je niet nodig hebt of elders goedkoper kan krijgen.

Facebook Comments

Share this post