Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van… Francis

Donderdag boodschappen dag! Deze week is het de beurt aan Francis van de blog mamazetkoers. Francis is een familie blogger en deelt graag haar boodschappen met ons! Ik ben op dit moment ook nog op zoek naar nieuwe deelnemers, dus als je het leuk vindt hoor ik het graag! 

Processed with VSCO with f2 preset

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Hallo, ik ben Francis en woon samen met mijn man en onze twee kindjes Ize (4) en Luke (1) in Drunen. Ons budget is ongeveer €100,- per week. Al is dat de laatste tijd wat lastiger omdat glutenvrije producten duurder zijn dan de gewone variant. Luke is glutensensitief en mag om die reden geen gluten eten. De ene week zijn de boodschappen duurder dan de andere week, dit omdat we veel producten maar eens in de maand kopen. Zo maken we bijvoorbeeld onze granola en koekjes zelf. Als je alle ingrediënten in een keer koopt ben je best veel kwijt. Uiteindelijk is het wel goedkoper en lekkerder om het zelf te maken. 

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop

We hebben geen weekmenu maar zorgen er wel voor dat er genoeg in huis is zodat we niet op de dag zelf naar de supermarkt hoeven. We eten meestal 1x in de week pasta (glutenvrij), 1x een gerecht met rijst en 2x aardappels-groente-en-vlees. Daarnaast hebben we ook nog een ‘’makkelijke’’ dag waar we kiezen voor friet of pizza. Wie goed kan tellen mist dan nog twee dagen, dat klopt. Dat zijn de dagen dat de kindjes bij de opvang mee eten. Wij eten dan meestal warm tussen de middag op het werk. Op mijn werk is er namelijk een bedrijfskantine waarbij je een warme daghap kunt eten voor €2,80. Dit kan lasagne zijn, een tortilla of bijvoorbeeld een risotto. Altijd erg lekker. Ik probeer één dag in de week te koken, de overige dagen neemt mijn man voor zijn rekening.

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Ik heb vandaag de ‘’extra’’ boodschappen gedaan. Heb alle ingrediënten gekocht om zelf granola en glutenvrije koekjes te maken. Daarnaast waren er een aantal producten op die we dagelijks gebruiken, zoals: Optimel, brood, kwark, toetjes en wc-blokjes. Voor Luke nam ik ook nog een glutenvrij suikerbrood en glutenvrije ontbijtkoek mee. Voor dit soort producten gaan we altijd naar de Albert Hein, gewoonweg omdat zijn de meeste glutenvrije producten in huis hebben. Zaterdag ga ik een glutenvrije ovenschotel maken met kaas, daarvoor heb ik ook alle ingrediënten meegenomen.

Hoeveel heb je uitgegeven?

€53,80. Waarvan €10,36 om zelf granola te maken, dit hoge bedrag komt vooral doordat de notenmix erg duur is. Hier heb je niet veel van nodig en doe je dan ook lang mee. De ingrediënten voor de glutenvrije koekjes zijn: €12,-. Dat klinkt veel maar een pakje glutenvrije koekjes is al snel 6,-. Van deze spulletjes kan ik makkelijk voor 2 maanden koekjes maken.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Helaas hebben we dan nog niet alles, als we nog meer dagen willen koken moeten we nog wel boodschappen halen. We doen vaak 2x in de week boodschappen. De weekelijkse boodschappen en tussendoor halen we vaak wat dingen die toch op zijn gegaan.

Facebook Comments

Share this post