Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

#14 Het boodschappenlijstje van…Francine

Donderdag is boodschappen donderdag haha! Deze week staan de boodschappen van Francine op de blog. Francine is foodblogger en heeft niet echt een budget voor haar boodschappen. Ze vertelt je in dit blog wat het ze heeft uitgegeven en wat ze heeft gehaald.

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Ik ben Francine 38 jaar en getrouwd. We hebben 1 dochter van 9 en een gezellige beagle. We wonen in een dorpje en dat is ook gelijk een uitdaging voor het doen van boodschappen. Ik heb een foodblog www.heerlijkehappen.nl en post bijna dagelijks een nieuw recept. En bij mij is het dus op maandag boodschappendag haha. Elke maandag haal ik bijna alle boodschappen bij de Albert Heijn 2 dorpen verderop. Ik heb niet echt een heel vast budget elke week maar gemiddeld geven we tussen de €150 en €200 per week uit aan boodschappen.

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop.

Ik heb zeker een weekmenu. Dat maak ik altijd op zondagavond met de ideetjes die ik heel de week verzamel. Ook kunnen het opdrachten zijn voor bedrijven waar ik een samenwerking mee doe soms. Ik plan altijd mijn recepten voor de blog vooruit en soms kook ik wel twee recepten per dag die daarna gefotografeerd en uitgewerkt worden. Er wordt dus niet live gepost wat ik eet want dat is niet te doen haha. We eten redelijk met de seizoenen mee want dat is ook wat mijn volgers graag zien. En ik wil zelf natuurlijk mensen inspireren.  Het weekmenu van deze week ga ik je niet verklappen anders dan is het geen verrassing meer wat er online komt natuurlijk.

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Nou dat is wel een hele lange kassabon hoor, de boodschappen elke week zijn sowieso:
– vers fruit zoals appels, banaan, druiven, aardbeien, peren
– halfvolle melk, optimel, kwark, yoghurt, mona toet of bros toet, boter, kaas , eieren
– wijn, wit en rood
– koffie, thee, frisdrank, spa rood ,
– heel veel verse groente zoals bietjes, spinazie, sla, tomaat, komkommer, paprika

Ik loop altijd een vaste route door de supermarkt zodat ik niets vergeet . ( Maar dat gebeurd me best nog wel eens hoor) Ik kijk ook wel naar aanbiedingen die niet op mijn lijstje staan , dan neem ik ze wel mee. Of ik krijg ineens een ingeving en bedenkt ter plekke nog wat extra’s voor de week.

Hoeveel heb je uitgegeven?

Deze week kostte het € 172, 29 en gelukkig had ik €19 korting door de bonusaanbiedingen anders was ik dus wel die €200 kwijt.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Meestal haal ik twee keer per week vers brood bij de Spar in het dorp en de vergeten boodschapjes. We gaan regelmatig uit eten en dat zit niet bij dit budget in, dat komt er dan nog bij. Ook blog ik voor een website en ga ik op hun kosten uiteten dat scheelt dan wel weer.  Het eten voor de hond bestel ik online bij een dierenspeciaalzaak. Ook ga ik 1x per maand naar de action om allerlei huishoudartikelen zoals wasmiddel enzo te kopen. Dan geef ik gemiddeld €70 uit.

Wil je meer weten over Francine? Kijk dan eens op haar blog. Wil jij ook eens delen wat je hebt uitgegeven bij je weekboodschappen? Dat lijkt mij in ieder geval super leuk! Je mag mij mailen via: hello@joyfromjoyce.nl.

Facebook Comments

Share this post