Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Ellen

Iedere donderdag deel ik een interview waarbij ik iemand vragen stel over het doen van boodschappen, het boodschappen budget en wat er op het weekmenu staat. Vandaag is het de beurt aan ellen. Ze woont samen met haar man en dochter. Ze heeft geen budget, maar wel intoleranties waar ze rekening mee moet houden.

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt, een dieet die je volgt, vega of niet  etc.)

Hoi Ik ben Ellen, 39 jaar en woonachtig in het prachtige Delft. Hier woon ik samen met mijn man en onze dochter van 7 jaar. We hebben ook een hamster, vissen en garnalen als huisdieren, maar daar hoef ik niet zo vaak boodschappen voor te halen 😉 Regelmatig wordt er bij ons gespeeld na schooltijd of door buurtkinderen in het weekend. Ook is mijn moeder eens in de twee weken een paar dagen bij ons gezellig en mijn schoonouders passen om de week ook een dag op. Dit omdat ik naast werken ook het zij instroom traject Pabo doe aan de Hogeschool Leiden en op woensdag altijd laat thuis ben van school.

Ik zorg dus altijd dat ik genoeg eten in huis heb.

Ik heb niet echt een boodschappenbudget. Ik let op aanbiedingen en kijk wat we nodig hebben. Zelf ben ik lactose en sacharose intolerant dus daar moet ik soms wat duurdere dingen voor halen, waaronder Laktase tabletten zodat ik een beetje melkproducten kan verdragen.

Wat staat er op je weekmenu voor deze week? Of heb je er geen?

Het is mij nog nooit gelukt om voor 1 week boodschappen te doen en mij daaraan te houden. Bij ons werkt het beter om voor 2 a 3 dagen boodschappen in huis te halen waar ik dan vaak 4 a 5 dagen mee doe.

Als ik bijvoorbeeld groentesoep, macaroni, lasagna of kipwok maak is dat namelijk altijd voor minimaal 3 dagen en zo belandt er dan ook regelmatig wat in de vriezer. Op sommige dagen kom ik laat uit mijn werk en als ik dat van te voren al weet leg ik eten uit de vriezer omdat makkelijk op te kunnen warmen.

Voor de komende dagen is het in elk geval:

Maandag soep ( uit de vriezer) met stokbrood

Dinsdag pastasalade

Woensdag spaghettisaus( uit de vriezer) met pasta en rauwkost

Donderdag Pannenkoeken
Vrijdag aardappelen vis groente ( moet ik nog halen)

Zaterdag waarschijnlijk eten bestellen

Wat mag er niet ontbreken op je boodschappenlijstje?

Fruit en pakjes drinken voor mijn dochter, sinds er geen schoolmelk meer is krijgt ze of 1 keer fruitwater of Fristi. Bij het fruit heeft ze altijd water uit een beker.
Brood

Komkommer, cherrytomaten en paprika voor in mijn lunchtrommel en ik bied het ook vaak rond 5 uur als er erge trek is.

Appels en kinderkoekjes voor na schooltijd

Knoflook en ui dat zijn zo’n beetje mijn standaard ingredienten als ik kook

Ham, humus en kaas voor op brood

Alpro Soya Cream ongezoet met muesli voor mijn eigen ontbijt

Avocado

Chips, noten, olijven en worst

Grolsch

Rode wijn

Koffie, thee

Groente, vlees, vis, pasta, aardappels

Schoonmaakmiddelen en andere diverse huishouden

Wat is je grootst valkuil tijdens het boodschappen doen? (Wat belandt er in je kar wat er eigenlijk niet in moet komen?)

Op de een of andere manier ben ik altijd kwijt of we wel genoeg frisdrank en koffiemelk voor de visite in huis hebben. Dus soms heb ik veel te veel en soms heb ik opeens niks meer en haal ik snel wat koffiemelk bij de buurvrouw of schotel mijn visite thee of een glas water voor.

Ook koekjes vergeet ik nog wel eens in huis te halen omdat ik het zelf niet eet.
Andersom heb ik zo opeens 8 zakken chips omdat er een aanbieding is en we eigenlijk nog een voorraad hadden. En ook qua schoonmaakmiddelen sla ik soms teveel in bij een aanbieding. Dan staat de voorraadkast al vol.. niet zo handig haha

Sja hier geen echte snoeperd die met repen chocolade of zakken snoep thuiskomt want dat eten we niet. Sowieso heb ik wel geleerd dat ik beter geen boodschappen op een lege maag kan doen, omdat ik dan de duurdere lekkere dingen uitzoek haha

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Vanmorgen heb ik voor onszelf en voor onze buurvrouw boodschappen gehaald. Daar halen we sinds corona al 1 of 2 keer per week boodschappen voor. Ik ga vaak naar de AH omdat die dichtbij is en gewoon alles heeft wat we nodig hebben.

Een enkele keer per maand gaan we naar de Aldi voor onze huiswijn en naar de LIDL voor een voorraad toiletpapier, toetjes, vaatwastabletten, tissuedozen en keukenrollen. Hier neem ik dan ook de gewone boodschappen mee die we nodig hebben voor onszelf.

Ik haalde vandaag perssinaasappels, eieren, verse broodjes, ham, kaas, sla, rauwkost, pesto, paprika, vuilniszakken, gerookte kip en koffie voor mijn schoonouders. Het was in de aanbieding voor 1 + 1 en zij komen niet zo vaak bij de AH. Dus dan haal ik een grote voorraad voor ze.

Hoe vaak per week doe je boodschappen?

2 keer in de regel. Soms een derde keer omdat ik wat was vergeten.

Hoeveel heb je uitgegeven?

Oeh vandaag 120 euro, maar daarvan was meer dan de helft dus voor mijn schoonouders en de buurvrouw.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Deze week is mijn dochter uit logeren bij mijn schoonouders. Donderdag haal ik nog voor 2 a 3 dagen eten en dan wordt het zaterdag of zondag weer grote boodschappen voor de komende week, waarin de scholen weer open zijn en mijn leven als mama en leerkracht en student ook weer gaat beginnen!

Wat is jouw ultieme boodschappen tip?

Lijstjes! Wij hebben een app waar we onze boodschappen inschrijven. Met name handig als je wat uit de voorraadkast haalt wat je altijd wel gebruikt. Al vergeten we dat dus wel eens bij te houden.
Daarnaast let ik altijd op aanbiedingen. Is het houdbaar en gebruiken we het vaak en kan het op voor de houdbaarheidsdatum dan haal ik er veel van.
In mijn ervaring zijn de aanbiedingen van de goedkopere supermarkten vaak wel voordeliger, maar is de houdbaarheidsdatum nog maar kort. Daar ben ik al zo vaak mee de mis in gegaan dat ik zoveel eten kon weggooien. Dat doe ik niet meer omdat het dan uiteindelijk toch duurder is.

Facebook Comments

Share this post