Happy momlife

shutterstock_618433028
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

#6 Het boodschappenlijstje van…Elke

Donderdag is boodschappendag! Deze week heb ik weer een mooi boodschappenlijstje voor jullie. Deze keer van Elke een duidelijk lijstje met veel groente erop. Lees snel verder om te zien wat Elke uit geeft aan haar boodschappen. 

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Ik ben Elke Steenhuis, ik ben mama, getrouwd met Jan en woon in het mooie Drenthe. Ik ben juf en blog op mijn eigen website www.elkeblogt.net. Wij wonen met z’n drietjes. Mijn man werkt fulltime als kok, ikzelf werk 24 uur en dan hebben we nog mijn zoon Gijs van 3 jaar. Op het moment bestel ik online mijn boodschappen bij de Jumbo. Ik heb dat een paar keer gedaan en dat bevalt me ontzettend goed. Ik ben elke week zo rond de €60,- tot €70,- kwijt. Mijn man eet namelijk veel op zijn werk en daardoor ben ik iets minder kwijt aan avondeten. Ik probeer elke zaterdag naar de markt te gaan om daar mijn groente en fruit te halen. Daar ben ik dan nog zo’n tien euro aan kwijt.

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop?

Van te voren bedenk ik wat we die week gaan eten. Heb ik nog iets in de koelkast liggen wat op moet? Of ligt er nog iets in de vriezer waar ik iets van moet maken? Mijn inspiratie haal ik veel van pinterest. Ik vind het leuk om te koken en wat dingetjes uit te proberen. Ook probeer ik de laatste tijd wat meer vegetarisch te eten. Dat vind ik nog best lastig hoor. De gerechten die ik wil eten plan ik dat alvast in onze weekagenda (ja structuurjunkie hier :p) Bijna elke week staat er wel een pastagerecht op en we eten wel een keer aardappeltjes, vlees en groente.

 

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

 

Nou, ik heb dus via de Jumbo-app mijn boodschappen besteld. Wij eten deze week een keer een stoofpotje, bami, een vegetarisch gerecht en een keer aardappelen, groente en vissticks. Ik had thuis nog zoete aardappelen dus die kan ik daar mooi voor gebruiken. Ik eet vaak 2 keer hetzelfde achter elkaar, dat omdat mijn man niet thuis eet. Ik moet zeggen dat ik deze week niet van die hele gekke dingen heb gekocht. Wat brood, beleg en lekkers. Maandag worden de boodschappen in kratten hier thuis gebracht.

 

Hoeveel heb je uitgegeven?

 

Ik heb €65,- uitgegeven. Ik moet nog fruit halen op de markt dus de eindstand zou rond de 75,- zijn.

 

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Nou, ik heb 1 probleem. Ik woon echt 20 meter van de supermarkt vandaan. Het is zo erg dat als mijn man thuis is en hij zin heeft in chips dat hij gewoon naar de winkel toe loopt. Dus ja ik ben bang dat we deze week nog wel voor een tientje aan boodschappen halen.

Wil jij ook eens delen wat je hebt uitgegeven bij je weekboodschappen? Dat lijkt mij in ieder geval super leuk! Je mag mij mailen via: hello@joyfromjoyce.nl

Facebook Comments

Share this post