Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Debby

Donderdag is boodschappendag! Deze week is het de beurt aan Debby die samen met haar gezin in Barcelona woont en werkt. Super leuk om de boodschappen en alles wat er bij komt kijken van een gezin in het buitenland te mogen delen.

  •  Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Hoi, ik ben Debby, een fulltime werkende mama van 2 kleintjes (2 en 3 jaar). Samen met vriendlief erbij bestaat ons gezin dus uit 4 personen. En ondanks dat de kids klein zijn, eten ze me bijna arm 😉 Wij wonen in Spanje, je kunt trouwens alles over mijn leven lezen op www.barcelonamom.com. Het is hier gebruikelijk om twee keer per dag warm te eten. Doordeweeks eten de kinderen tussen de middag op school waar gekookt wordt en hoef ik dus geen tupper voor ze voor te bereiden. Mijn vriend en ik proberen wel dagelijks een tupper met warm eten mee naar ons werk te nemen. ´s Avonds koken we thuis en bereiden we gelijk de lunch voor de volgende dag. En natuurlijk ontbijten we ´s morgens voordat iedereen de deur uitgaat.

  • Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop

Ik probeer het menu voor een paar dagen te bedenken, een hele week vooruitkijken doen we echter niet. Op vrijdag kijken we bijvoorbeeld wat we het weekend en maandag eten, en op maandag kijk ik dan weer tot donderdag. Ik probeer ook rekening te houden met wat de kids op school eten, zodat ze niet en voor de lunch en voor het avondeten hetzelfde krijgen. Gezien de drukte met werk, kinderen naar school brengen en ophalen, zwemles en andere activiteiten bestaat ons menu doordeweeks uit een mix van veelal makkelijke gerechten. Rijst met groenten, pasta met tomatensaus, vissoep of een omelet zijn regelmatig terugkerende gerechten. In principe zijn onze kids geen moeilijke eters (gelukkig!), dus we hoeven niet veel rekening te houden met wat we wel en niet kunnen koken. Alleen sperzieboontjes en champignons zijn bij de oudste niet echt geliefd. In het weekend proberen we soms iets uitgebreider te koken, zoals een quiche. wraps met zalm en wasabi mayonaise of sushi.

  • Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Wij halen onze boodschappen bij verschillende supermarkten. De ene heeft namelijk lekker brood en goede huismerkproducten, een andere supermarkt biedt juist weer goede A-merken. Deze week hebben we onder andere diverse hygiëne producten gekocht zoals luiers en wc-papier. Daarnaast staan ook producten als melk, yoghurt, verse jus d’orange, fruit (bananen en appels), pasta, groenten zoals courgette en wortels, ham voor op brood, kipfilet en eieren wekelijks op ons lijstje. Ik moet zeggen dat we een aantal producten gewoon standaard elke week kopen en daarmee kijken wat we die week gaan koken.

  • Hoeveel heb je uitgegeven?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet precies bijhoud hoeveel we aan boodschappen uitgeven, ook omdat we verschillende keren per week naar de winkel gaan en zowel vriendlief als ik spullen kopen. De prijzen voor de boodschappen in Spanje zijn trouwens vergelijkbaar met de prijzen in de supermarkten in Nederland. We proberen hier ook op aanbiedingen te letten en ik koop groente en fruit van het seizoen wat goed geprijsd is.

  • Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ik ben niet iemand die op zaterdag de boodschappen voor de hele week in huis haalt. Conserven probeer ik wel altijd voldoende in huis te hebben, maar versproducten zoals groenten, fruit en vis haal ik doordeweeks verschillende keren. Ik bezoek dus gedurende de week nog diverse keren een supermarkt. Je kunt mij ook deze week nog wel een paar keer daar tegenkomen. 

WIl jij ook een keer meedoen? Dat kan! Mail mij dan via hello@joyfromjoyce.nl of laat een reactie achter.

Facebook Comments

Share this post