Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…de Brummers

Donderdag is boodschappendag! Vandaag is het de beurt aan de Brummers, familie vloggers. Ze delen deze week hun weekmenu en wat ze gekocht hebben. Wie weet haal jij er nog wel weer nieuwe inspiratie uit.

1 Wie zijn jullie? 

Wij zijn de familie Brummer van familie vloggers de Brummers we bestaan uit Hans van 41, Vivianne van 31 en Len van 12 en natuurlijk niet te vergeten onze dierenvrienden Juulke de witte westie van 2 en sinds kort onze bunny’s Curry en Kiwi.

We wonen in Zuid Limburg en zijn dan ook echte Bourgondiërs we houden van lekker eten en gezelligheid. Koken is echt een van mijn passies en dat doe ik heel graag zeker omdat mijn gezin zo graag eet is dat natuurlijk extra fijn en motiverend. Het zijn echte alles eters van een standaard avg-tje tot een uitgebreid diner je kan ze overal voor wakker maken. Ik experimenteer dan ook graag met nieuwe recepten.

We hebben niet echt een boodschappen budget al let ik wel heel erg op de koopjes en gaan we verschillende winkels af voor de beste prijs, en maken we gebruik van de markt, de boer, en de slager. Ik ben ook iemand die als er een aanbieding is meteen een hele voorraad aanlegt, zo hebben we een grote vriezer wat ik echt super handig vind. En maken we altijd een voorraad aan soepgroente en wokgroente, we gaan naar de markt kopen groots en goedkoop in en dan volgt een snijmiddag thuis en zo hebben we weken verse groente voor een klein prijsje.

2. Maken jullie gebruiken van een weekmenu? 

Ik maak niet altijd een weekmenu soms wel dat ligt er een beetje aan wat de week brengt. Zoals aankomende week valt er Pasen in en eten we voornamelijk buiten de deur dus kijk ik gewoon per dag waar we zin in hebben. We proberen wel altijd afwisselend en gezond te eten. Ik laat ook vaak Len kiezen, dit werkt heel motiverend voor hem hij eet dan goed mee. Al moet ik zeggen wij hebben niet te klagen, Len is een echte alles-eter! 

Welke boodschappen heb je deze week gehaald? En wat was je kwijt? 

We zijn deze week boodschappen gaan doen bij de Albert Heijn ik gaf een bedrag uit van € 153,33 na aftrek van de kortingen € 13,44  ook kocht ik de koopzegels deze sparen wij altijd van bij de appie en leveren we voor de vakantie vaak in of voor de feestdagen voor een leuk extraatje.

We kochten:

6 harde broodjes – 2 pakken hamburgers diepvries in de aanbieding – 1 fles rode wijn Castello voor de visite we drinken zelf geen alcohol – 1 camembert – 2 Aviko frieten voor in de airfryer – 2 croma bakken  – 1 vers pakket courgette soep heel handig en gezond – 1 fries roggebrood – 1 ontbijtkoek  – 1 verse makreel – 1 pak AH biologische rijst – 4 pakjes kookpudding – 1 frans afbak stokbrood  – 1 netje mandarijnen die waren in de aanbieding – 1 tijger volkoren brood  – 1 broodbeleg salami – 1 broodbeleg gehakt – 1 frites lijn mayo van de Remia  – 1 rinse appelstroop – 1 pakje broodbeleg kipfilet – 1 pak ribkarbonade  – 1 groot pak Edet toiletpapier – 2 golden longs frieten  – 1 Danerol croissant voor het paasontbijt – 2 AH biologische halfvolle Yoghurt  – 1 Fles vloeibare Blue band – 4 kleine bakjes chocolade mousse  – 2 zakken Jordans granola tropisch fruit – 1 pakje blue band margarine – 1 pot Calve pindakaas – 6 pakjes AH basic halfvolle koffiemelk –  1 pak AH mie nestjes (bami) – 1 pakket met 5 blikjes leverpastei van de Unox – 1 pot AH boontjes in tomatensaus – 2 pakjes Danone sprinklers toetjes voor Len – 1 doos Natrena navulling zoetjes 500 stuks – 2 zakken cassave kroepoek Conimex was in de aanbieding – 1 AH pot doperwten – 1 AH pot doperwten en wortelen – 2 afbak stokbroden AH basic – 1 zak Nibbits Rings chips  – 4 pakken AH boerenkaas belegen in de aanbieding  – 1 kilo bananen  – 2 pakken paas pannenkoeken  – 3 grote Goudkuipje smeerkaas – 1 bakje Remia sate saus – 2 pakjes Conimex mix voor bami – 1 kilo AH karbonade in de aanbieding – 250 filet lapjes ook in de aanbieding – 1 pakket cupjes appelmoes  – Verder haalden we nog aan boodschappen:

Als eerste onze wekelijkse broodbestelling; 3 broden boeren wit van bij de Bakker  € 7,50.

Ook gingen we nog even langs de markt, daar kochten we Romanesco bloemkool en witlof hiervoor betaalden we € 3,00.

En de kipfilet was in de aanbieding bij de Jan Linders ongeveer 750 gram voor € 7,60.

Bij de Hema haalden we koffiebonen 2 kilo voor € 14,00.

Bij de boer in het dorp haalden we nog wat fruit, groente en aardappelen ik was hier € 15,40 kwijt.

Bij de eierboer kochten we 20 verse eieren uit het eierhuisje voor € 4,00.

Het enige wat we nog moeten halen is frisdrank van bij de Lidl daar halen we altijd onze ice tea green, spa rood en vitamine water, dit haal ik meestal voor een hele maand in voorraad en ben dan ongeveer na aftrek van de ingeleverde flessen een kleine € 35,00 kwijt. 

Met deze boodschappen kunnen we zeker 2 weken voorruit, we halen dan alleen ons wekelijks brood en eventueel wat extra fruit en verse groente op de markt. Verder hebben we natuurlijk een grote voorraad in de diepvries aan braadvlees en groente en de voorraadkast is ook aardig gevuld. 

Hoeveel was je kwijt aan boodschappen? 

We gaven deze week een totaal uit aan € 204,83 zonder de lidl erbij gerekend.

Let op dit zijn wel de boodschappen voor zeker 2 weken.

We vonden het erg leuk om dit lijstje te maken en hopen dat je er iets mee kan of dat het inspirerend werkt.

Liefs Vivianne en Hans Brummer.

Facebook Comments

Share this post