Happy momlife

Het boodschappen lijstje van.....
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Cynthia

Iedere donderdag deel ik een interview waarbij ik iemand vragen stel over het doen van boodschappen, het boodschappen budget en wat er op het weekmenu staat. Vandaag is het de beurt aan Cynthia.

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt, een dieet die je volgt, vega of niet  etc.)

Mijn naam is Cynthia, ik ben 35 jaar en woon samen met mijn man en dochtertje Sterre (3 jaar). Op www.cynspirerend.nl blog ik over moederschap, lekker eten, bordspellen en bewust leven.

Voor de boodschappen hebben we een wekelijks budget van 100 euro en ik vind het een sport om hier zo bewust mogelijk mee om te gaan.

Wat staat er op je weekmenu voor deze week? Of heb je er geen?

Ik maak elke week een weekmenu. Deze hangt in de keuken en daar baseer ik ook mijn boodschappenlijstje op. Doordeweeks zijn het meestal recepten die makkelijk te maken zijn en vrijdag is standaard patatdag. Dan gooien we de frietjes in de oven en eten daar frikandelletjes en komkommers bij. In het weekend heb ik vaak meer tijd om te koken.

Deze week staat op ons menu:

Zaterdag en zondag: Nasi goreng, kipsaté en sajoer boontjes

Maandag: Krieltjes, broccoli en vlees

Dinsdag: Gekookte aardappelen, bloemkool en vlees

Woensdag: Pasta

Donderdag: Risotto

Vrijdag: Patat met frikandellen en komkommers.

Wat mag er niet ontbreken op je boodschappenlijstje?

We hebben een paar dingen die we elke week wel kopen, zoals komkommers, paprika’s, melk, brood en bananen. Oh ja, en een lekkere reep chocolade voor mij en een zakje borrelnoten voor mijn man.

Wat is je grootst valkuil tijdens het boodschappen doen? (Wat belandt er in je kar wat er eigenlijk niet in moet komen?)

Ik maak van tevoren een boodschappenlijstje en doe mijn boodschappen meestal ’s ochtends na mijn ontbijt. Dus eigenlijk houd ik me – heel saai – gewoon aan mijn lijstje. Behalve als het die periode in de maand is. Dan kan er wel eens ‘plotseling’ een extra reep chocolade in mijn boodschappenwagen terecht komen.

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Ik doe op maandag boodschappen bij de groenteboer, bakker, Aldi en/of Albert Heijn bij ons in de buurt. Op vrijdag laten we Picnic bezorgen. Dat is eigenlijk zo gegroeid vanaf de maatregelen rondom de coronacrisis: toen we thuis moesten blijven en ik overspannen werd.

Hoe vaak per week doe je boodschappen?

Twee keer per week. Maandagochtend ga ik er op uit en vrijdag komt Picnic bij ons langs.

Hoeveel heb je uitgegeven?

Maandag heb ik aanbiedingen gescoord bij Albert Heijn. Ik was in totaal €48,12 kwijt. Bij de groenteboer heb ik €7,12 uitgegeven. En bij de bakker €4,10.

En bij Picnic waren we €35,14 kwijt.

In totaal dus €94,48. Dus dat is netjes. De ene keer zit ik net boven het budget en de andere keer er net onder.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Met bovenstaand budget heb ik alles in huis.

Heel soms heb ik aan het eind van de dag een ontploft hoofd (ik ben herstellende van overspannen zijn) en is mijn man erg moe van het werken. Dan bestellen we wel eens een maaltijd. Het liefst bij een lokale ondernemer. We hebben per maand een gezamenlijke pot van €75,00 waarvan we uit eten kunnen of van kunnen bestellen.

Wat is jouw ultieme boodschappen tip?

Kook meer zonder pakjes en zakjes. In pakjes en zakjes zitten veelal extra suikers en zouten om het product langer houdbaar te maken. Daarnaast kost koken uit een pakje veel meer dan als je het zelf koopt. Zo is pannenkoekenmix eigenlijk alleen maar bloem of meel met een beetje zout. Alle andere ingrediënten moet je zelf nog toevoegen. Voor 400 gram pannenkoekenmix betaal je ongeveer een euro per pak, terwijl je een kilo bloem al voor 50 cent koopt. Pakjes en zakjes zijn vaak niet eens goedkoper en geven je de illusie van gemak. Daarom verzin ik graag recepten zonder die pakjes en zakjes. En ik hoop met die recepten op mijn blog te laten zien dat je ook makkelijk en goedkoop kunt koken zonder die pakjes en zakjes.

Facebook Comments

Share this post