Happy momlife

DSC_0587
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Cheryl

Iedere donderdag deel ik een interview waarbij ik iemand vragen stel over het doen van boodschappen, het boodschappen budget en wat er op het weekmenu staat. Vandaag is het de beurt aan Cheryl, moeder van 2 kindjes.

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt, een dieet die je volgt, vega of niet  etc.)

Hi, mijn naam is Cheryl, 31 jaar en woon met mijn man en twee kindjes (3 en bijna 1) in Friesland. Ik werk twee dagen in de week bij een woningcorporatie én blog daarnaast op mijn mama- en lifestyleblog PS. Cheryl (www.pscheryl.nl). Daar deel ik mijn ervaringen als moeder, maar ook kun je er lekkere recepten, leuke DIY en lifestyle inspiratie vinden.

Ik probeer tegenwoordig zoveel mogelijk te plannen en te werken met een weekmenu. Als werkende moeder is tijd schaars en is het ontzettend lastig om ‘nog even snel’ boodschappen te doen met twee kinderen in huis. Maar goed, ik zeg al ‘probeer’, want het lukt nog niet elke week even goed! Deze week deed ik weer een poging en ik vind het ontzettend leuk om mijn week menu en boodschappenlijstje met jullie te delen!

Wat staat er op je weekmenu voor deze week?

Ik doe meestel donderdag- of vrijdagochtend mijn boodschappen voor de hele week. Het weekmenu ziet er deze week als volgt uit:

 • Vrijdag – hutspot met een gehaktbal
 • Zaterdag – Romige pastaovenschotel (recept uit het blad Boodschappen)
 • Zondag – Poffert
 • Maandag – Tagliatelle met witlof, appel en bacon
 • Dinsdag – hutspot (van vrijdag uit de vriezer)
 • Woensdag – Kip Madras (ook uit de vriezer)
 • Donderdag – weet ik nog niet 😊

Op dinsdag en woensdag werken we beide en komen we laat thuis met z’n allen. Ik heb dan vaak geen zin (en tijd) om nog uitgebreid te koken. Daarom probeer ik vaak op andere momenten in de week iets te maken waar we 2 keer van kunnen eten. Vandaar dat we dinsdag en woensdag meestal iets uit de vriezer eten.

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

We hebben drie supermarkten in ons dorp, maar doe meestal mijn boodschappen bij de Jumbo. Ik heb een aantal standaard producten die ik elke week haal zoals: melk, yoghurt, optimel, eieren, fruit. De rest is op basis van een recept die ik die week wil proberen of wat er uit voorraad op gegaan is. Voor deze week is dat:

 • 500gr champignons
 • 300gr kippendij filet
 • Verse tijm
 • Droge witte wijn
 • Kookroom
 • Parmezaanse kaas
 • Zelfrijzend bakmeel
 • Gewelde abrikozen
 • Stuk spek
 • Wortelen
 • Gehakt
 • Witlof
 • Bacon
 • Appels
 • Koffie
 • Wc papier
 • Vlokken
 • Hagelslag
 • Mayo
 • Curry
 • Bloem
 • Hero opvolgmelk
 • Chips
 • Kaas
 • Brokjes voor onze kat

Hoeveel heb je uitgegeven?

€118,63

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Zaterdags haal ik nog brood en koek bij de bakker. Maar voor de rest heb ik alles nu in huis voor de komende week (hoop ik).

Wat is jouw ultieme boodschappen tip?

Tsja, ik zou zeggen alle aanbiedingen bij langs gaan en vooraf een weekmenu te maken zodat je weinig impuls aankopen hoeft te doen. Al kan ik zelf ook nog wel iets leren van mijn eigen tip 😉

Dankjewel Cheryl leuk dat je mee wilde doen en dit wilde delen! Wil je ook mee doen? Laat een reactie achter zodat ik contact met je kan opnemen of mail naar hello@joyfromjoyce.nl

Facebook Comments

Share this post