Happy momlife

IMG_4657-2
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

#9 Het boodschappenlijstje van…Annelot

Vertel kort iets over jezelf (wie ben je, uit hoeveel personen bestaat je gezin, wat is je boodschappenbudget als je die hebt etc.)

Hola! Ik ben Annelot en samen met mijn man Matias en zoontje Dante wonen wij zo ongeveer aan de andere kant van de wereld, Uruguay wel te verstaan! Mijn man is zelf Uruguayaans maar hij speelt voetbal (zo hebben wij elkaar in Nederland leren kennen) en zo hebben we samen in Nederland, Colombia, Argentinië en Uruguay gewoond! Sinds wij Dante hebben (geboren 01-01-2016) vlog ik over ons leven op THELOVEBAGAGE, zodat ze in Nederland ook veel beter mee krijgen hoe ons leven hier is en dat ze iets minder hoeven te missen van Dante (en van ons, maar Dante is toch wel de voornaamste reden haha). Maar ik vind het vooral zelf erg leuk om t laten zien hoe het leven is aan de andere kant van de wereld, tegen welke cultuur verschillen ik aanloop, hoe moederschap is in Uruguay zonder dichte familie en vrienden om je heen en hoe ik de zin naar frikandellen, kroketten of old Amsterdam kaas bijvoorbeeld oplos hier.

Uruguay is he-le-maal geen goedkoop land om te leven en boodschappen te doen, ik heb er nog elke week moeite mee dat we zoveel kwijt zijn aan boodschappen omdat ik in Nederland minstens e helft er voor kwijt zou zijn. Het enige wat hier veel goedkoper is dan in Nederland is vlees. Uruguay heeft meer koeien dan inwoners, leuk feitje he! We hebben niet echt een bepaald budget, voor het werk van Matias is het wel belangrijk dat we gevarieerd eten en bijvoorbeeld veel fruit en groentes in huis hebben. Maar ook zijn wij wel een beetje Bourgondiërs en houden wij van een lekkere borrel avond in het weekend. Dit zorgt er dan soms wel voor dat we niet altijd mega goedkoop uit zijn maar ik maak er wel altijd voor mezelf een soort wedstrijdje van om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen en te gebruiken wat we in huis hebben.

Maak je gebruik van een weekmenu? Zo ja wat staat erop

Ik maak altijd een week menu! Ik heb dat van thuis meegekregen, vroeger keek mijn moeder altijd naar wat in de bonus was bij de Albert Heijn bijvoorbeeld en daarmee maakte ze  haar weekmenu. Hier in Uruguay kennen se geen – bonus – zoals Albert Heijn heeft dus daar maak ik niet de weekmenu’s voor. Ik maak een weekmenu, zodat ik niet tig keer naar de supermarkt hoef en dus zo extra uitgeef en ook dat is ik zo duidelijkheid heb van wat wij de gehele week eten.

Deze week staat er bij ons op het menu:

  • Surinaamse Bami
  • Zelgemaakte lahmacun die ik nog in de vriezer heb
  • Caponata met wit vis
  • Quiche Alucienne met rucola salade (hier eten wij 2 keer van)
  • Zelf gemaakte pizza met spinazie en ei
  • Pasta met bolognese saus die ik nog in de vriezer heb

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Ik ga altijd op dinsdag naar de markt omdat de mark het goedkoopste is en betere kwaliteit heeft. Ik heb bij de markt het volgende gehaald:

Aubergines – Ui – Krop sla – Tomaten – Basilicum – Paprika – Mandarijntjes – Kiwi – Aardbeien – Bosbessen – Bananen – Gember – ananas – knoflook – eieren

Bij de supermarkt heb ik een heeeeeel boodschappen lijstje. buiten dat ik alle ingrediënten heb gehaald voor het weekmenu wat het volgende was:

Spaghetti – 500 gram kip – Room – Bleekselderij – Bladerdeeg – Kaas – Bacon – Vis – Spinazie – Olijven – Geraspte kaas

Haalden wij ook de standaard dingen en wat dingend die je 1x in de maand ongeveer koopt zoals:

brood beleg zoals, kaas, ham, kipfilet, geitenkaas – Yoghurt – Danoontje – Drink yoghurt – Granola – Melk – Brood – Afbak broodjes – WC papier – Koffie – Parmezaanse kaas – Pasta – Olijfolie – 4 keer 2.5 liter flessen water (wij drinken geen water uit de kraan)

Wat lekkers voor in het weekend was dit keer het volgende:

Fles rode wijn – brie – oude kaas – 2 zakken tortilla chips – stengels met aioili –  olijven – toastjes en dadels (dit hebben wij trouwens niet voor 1 weekend gekocht, 1 keer in de maand kopen we wat uitgebreider borrelhapjes en daar doen we dan langer mee)

Hoeveel heb je uitgegeven?

Voor alles op de markt was ik 1100 pesos kwijt wat omgerekend €28,66 is. In uruguay is trouwens nu een soort crisis probleem met de cherry tomaten en paprika’s, want die zijn op dit moment MEGA duur! We betalen voor 500 gram cherry tomaten €5,70 en voor 2 paprika’s betalen we zo €6,-. Geen grapje!

Voor de boodschappen in de supermarkt waren we 4700 pesos kwijt wat op €122 euro uit komt.

In totaal is dit dus €150,66 euro. Dit is wel wat we ongeveer per week besteden. Ik denk dat wij altijd tussen de 120 en 170 euro zitten per week aan boodschappen. Ja slik.. dat is heel veel al zeg ik het zelf.

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ik moet eigenlijk alleen nog luiers bestellen deze week en ik ga dit keer een grote bestelling doen inclusief een 3kg pak waspoeder omdat ik een kortingscode heb van het bedrijf waar ik altijd luiers bestel. Dus het wordt een grotere bestelling dan normaal want hé als je goede korting krijgt moet je er goed gebruik van maken ;). Ik denk dat ik hier ongeveer €70,- nog voor kwijt ga zijn.

Wil je meer weten over Annelot kijk dan eens hier. Wil jij ook eens delen wat je hebt uitgegeven bij je weekboodschappen? Dat lijkt mij in ieder geval super leuk! Je mag mij mailen via: hello@joyfromjoyce.nl.

Facebook Comments

Share this post