Happy momlife

IMG_2963
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Het boodschappenlijstje van…Anne-Marie

Iedere donderdag deel ik een interview waarbij ik iemand vragen stel over het doen van boodschappen, het boodschappen budget en wat er op het weekmenu staat. Vandaag is het de beurt aan Foodblogger Anne-Marie. 

Vertel kort iets over jezelf…

Ik ben Anne-Marie (51), foodblogger op www.myhappykitchen.nl en communicatieadviseur op een hogeschool. Ik woon in Den Haag, samen met mijn man en zoon van 14. Een echte puber, die de hele dag door eet! We hebben alle drie geen speciale dieetregels. We eten en lusten eigenlijk alles!

Wat staat er op je weekmenu voor deze week?

Ik probeer altijd een weekmenu te maken, maar vaak loopt dat ook weer in de soep. Ik werk op dinsdag, woensdag en vrijdag de hele dag op school. Ik probeer dan maandag boodschappen te doen voor ma/di/wo en op donderdag voor do/vr. In het weekend zien we altijd wel. We gaan ook meestal wel 1 x per week uit eten. En ik wissel mijn geplande maaltijden ook weleens om, als ik gewoon te moe ben om te koken of opeens geen zin heb in pasta.

Deze week staat er o.a. op het menu: pasta pesto met kip & rucola, krieltjes uit de oven met knoflookchampignons, spekjes en brie, Indiase curry met zelfgebakken naanbrood, nasi met saté en meestal wel een avg-tje (aardappels, vlees en groente). De aardappelen zijn altijd wel gebakken. Gehaktballen zijn favoriet bij mijn mannen. Ik eet dan meestal een stukje vis.

Welke boodschappen heb jij gehaald? En waar heb jij ze gehaald?

Ik doe mijn boodschappen op heel veel plekken! Het grootste deel bij supermarkt Hoogvliet, uit gemak want die zit zo’n beetje naast mijn huis. Favoriete supermarkt is de AH XL, maar dan vooral voor de lekkere & luxere dingen. Vlees bij de slager, brood bij de bakker, vis bij de visboer en kaasjes bij de kaasboer. Ik ben voorstander van het steunen van de lokale middenstand. En ik ben dol op boodschappen doen, dus adresjes afgaan is voor mij geen straf.

Hoeveel heb je uitgegeven?

In de supermarkt geef ik per week gemiddeld zo’n 100 euro uit. En bij alle andere adresjes zeker ook nog wel 50 euro. Wij bezuinigen niet echt op de boodschappen. En de puber eet veel. Soms verdwijnen er hele broden en dozijnen eieren. Daarnaast kook en bak ik natuurlijk ook nog veel voor mijn blog. Al die taartjes, koekjes en toetjes tikken aan (ook qua kilo’s)!

Moet je nog meer dingen halen deze week? Of heb nu alles?

Ik duik bijna dagelijks wel even de supermarkt in. Niet zo handig, want je koopt altijd meer dan nodig.

Wat is jouw ultieme boodschappen tip?

Ik erger me rot aan de grote hoeveelheden verpakkingsmateriaal in de supermarkt. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig stoffen zakjes kopen. Die gebruik ik voor mijn croissantjes en losse fruit en groente wat moet worden afgewogen.

Dankjewel Anne-Marie leuk dat je mee wilde doen en dit wilde delen! Wil je ook mee doen? Laat een reactie achter zodat ik contact met je kan opnemen of mail naar hello@joyfromjoyce.nl

Facebook Comments

Share this post