Happy momlife

nieuwe iphone
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Herinneringen vastleggen met je telefoon

Hoe vaak zeggen wij moeders dat onze kinderen zo snel groot worden. Ik neem deze woorden regelmatig in de mond. Ik ben dan ook dagelijks verbaasd hoe snel de tijd met de kinderen gaat. Overdag kan ik zeuren over dat de dagen maar niet voorbij gaan en dat ik niet kan wachten tot het bedtijd is. En als ik dan kijk naar de lange termijn dan vliegen de dagen voorbij. En tijdens deze drukke, lange en toch ook korte dagen maken wij als gezin herinneringen. Kleine momenten die wegglippen en die ik het liefst zo veel mogelijk wil vastleggen. 

Ik wil zoveel mogelijk meemaken van mijn kinderen en in mij opnemen. Maar ook ’s avonds wanneer ik op de bank lig, wil ik kunnen bladeren door mijn telefoon om even terug te kijken naar de mooie momenten van die dag. Of om even terug te bladeren naar een ander mooi moment. Ik maak het liefst mijn foto’s met mijn iPhone Xr van KPN om onze dagen vast te leggen. Er is eigenlijk amper een moment dat je niet kunt fotograferen. Bijvoorbeeld wanneer de kinderen spelen, eten, klusjes doen en ga zo maar door. Ik wil alles onthouden en terug kunnen zien wanneer ik daar de behoefte aan heb. Ik kan een heleboel dingen vergeten, maar als je mij vraagt waar mijn telefoon is loop ik er zo naar toe.

Kinderen op de foto zetten is niet altijd even makkelijk. De makkelijkste manier is om je kinderen gewoon hun ding te laten doen. Laat ze lekker spelen en ontdekken en klik tussendoor de mooiste foto’s met je smartphone. Doordat je tegenwoordig niet meer met rolletjes zit kun je lekker veel klikken en hoef je ’s avonds als je kroost slaapt alleen nog maar de mislukte foto’s te verwijderen.

Ik probeer wel eens mijn kinderen te laten poseren voor een foto, maar ik kom er dan al snel achter dat het niks gaat worden. Mijn kinderen zijn niet in de wieg gelegd voor fotoshoots, maar ik heb wel mooie foto’s van mijn kroost. Ik vraag namelijk echt wel eens aan mijn kinderen om op een bepaalde plek in huis te gaan zitten, staan of spelen. Ik kijk naar de mooie, lichte plekken in huis en gooi speelgoed of andere troepjes snel aan de kant om die ene mooie foto te krijgen.

En als ik de foto’s gemaakt heb dan upload ik hem in mijn favoriete app om de foto’s net even wat meer af te maken. Ik gebruik VSCOcam om mijn foto’s scherper te maken en soms wat meer licht te geven. Ik heb een tijdje geprobeerd filters te uploaden, maar uiteindelijk vind ik het toevoegen van wat extra licht toch vaak mooier.

En als ik het moment dan heb vastgelegd, dan moet de telefoon weer weg. Terug in de tas om het moment te beleven zoals ie is en niet zoals ik hem graag wil vastleggen. Want dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Oh en lieve mama’s vergeet niet af en toe zelf op de foto te staan, samen met je kinderen of met je hele gezin. Want wij zeggen allemaal wel eens tegen elkaar dat het niet erg is dat wij moeders niet op de foto’s staan. Maar dat is niet waar en dat weten wij ook allemaal wel. Want hoe graag wil je niet dat ene moment op de foto zetten, maar voel je je eigenlijk alweer bezwaard, want je weet de reactie van je man al wel.

6 tips om de hipste foto’s te maken:

  1. Pas het licht aan; kijk in het rond met je camera wanneer je een foto probeert te maken. Je zult zien dat het licht op je scherm zich aanpast, kies het meest lichte plekje om de foto te maken.
  2. Roep alle 5 de zintuigen op; vergeet niet om de foto te laten leven. Hoe ruikt, proeft, hoort, voelt en ziet het moment waarop je leeft?
  3. Varieer je perspectief; varieer in hoe je de foto neemt. Probeer eens dichtbij, verder weg, vanaf de grond of juist van bovenaf. Door hierin te variëren heb je niet 20 dezelfde foto’s op je telefoon.
  4. Ken de snelkoppelingen van je telefoon; de belichtingstip van #1 is er één van, maar er zijn nog zoveel meer foefjes aan je smartphone. Op je iPhone kun je bijvoorbeeld ook een foto nemen met de volume knop omhoog. En als ik op mijn iPhone de ronde fotografeer knop gebruik en deze ingedrukt houd krijg ik de foto’s via de “burst” methode. Hierdoor krijg je een hele reeks aan foto’s. Met een beetje rond snuffelen op google kom je erachter welke foefjes jouw telefoon heeft.
  5. Maak gebruik van kleuren; kinderen zijn in mijn ogen kleurrijke wezentjes en ik hou van kleuren. Door een lichte achtergrond te pakken en veel kleuren kun je mooie kindvriendelijke en kleurrijke foto’s maken.
  6. Bewerk je favoriete foto’s; Ik gaf het hierboven al aan, maar ik bewerk mijn foto’s met VSCOcam en heb ook al eens snapseed gebruikt om mijn foto’s te bewerken. Voornamelijk voor het bijlichten van mijn foto’s.

Heb jij je telefoon ook bomvol met foto’s van je kinderen? Of moet jij juist eens wat vaker momenten vastleggen?

Facebook Comments

Share this post