Happy momlife

fotoshoot fleur 10
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Help! Sprong 4 | Oei Fleur groeit

Oef als het goed is zit ie er inmiddels weer op. Fleur had de afgelopen maand last van de vierde sprong. De sprong des duivels als ik hieraan terug denk bij al mijn kinderen. tijdens de 4e sprong volgens het oei ik groei boek is een reuze sprong, een moment waarop veel kinderen veel nieuwe dingen leren en elke keer is het hier weer raak geweest met deze sprong. Ik kan van veel sprongen weinig herinneren, maar de vierde sprong is wel eentje die ik van alle drie de kinderen zal onthouden.

Tijdens deze sprong leert de kleine gebeurtenissen. Voorhen kon de kleine maar één vloeiende overgang waarnemen, na deze sprong kan je kleine een korte serie van vloeiende overgangen zien, horen, ruiken, proeven en zelf ook maken. Denk aan bijvoorbeeld iets pak of als je zwaait. Je zult zien dat je kleine hier aandachtig naar kijkt. Dit moment is ook perfect om liedjes met bewegingen voor je kleintje te zingen. Ik merk dat Fleur dit heel erg leuk vind en ook echt heel hard moet lachen als wij in de maneschijn voor haar zingen bijvoorbeeld.

Deze sprong is pittig! Je kindje vraagt heel veel aandacht en alle drie de kinderen sliepen hier slecht. Maar hé het is oké, want als ik zie wat ze allemaal leren tijdens deze sprong dan snap ik ook wel dat ze zo graag bij mij of ro willen zijn. Ze willen natuurlijk het liefst bij mama zijn, maar papa mag het best even overnemen in deze periode haha! Fleur leerde enorm veel deze periode, ondanks dat het pittig was genoot ik er wel heel erg van. Ze rolt alle kanten op inmiddels, maakt veel geluidjes, en nog veel meer. Een intensieve sprong met een mooi resultaat.

Hoe help ik mijn kids de sprongen door? 

  • Lekker veel knuffelen – Tijdens de sprong willen kinderen graag veel knuffelen en eigenlijk kun je daar het beste aan toegeven. Lekker veel knuffelen op bed/de bank of lekker veel dragen. Bij mama of papa zijn is wat ze willen. Ik merkte bij Fleur dat dit ook het enige was dat hielp, als ik het niet deed was het gewoon lekker veel huilen en mopperen.
  • Help je kleintje – Je kleine wil iets leren dat is natuurlijk het doel van een sprong. Je kunt ze bij veel dingen, zoals rollen goed helpen. Rol ze van rug naar buik of andersom, zodat ze een patroon gaan leren. Maak geluidjes voor ze die ze kunnen overnemen, kijk in de spiegel om zichzelf te herkennen. En zo zijn er nog meer dingen die je kunt doen om je kleintje helpen.

Ik schreef al eens een blog over Oei ik groei en dat ik hier wel in geloof. Ik heb het boek in mijn bezit en ik heb de app op mijn telefoon staan. Het is niet zo dat ik heel strikt kijkt naar wat ze moet kunnen of wanneer de sprong begint of over is. Ik kan door de app of het boek vaak het gedrag van Fleur linken aan de sprong wat er voor zorgt dat ik haar beter begrijp en niet ga zoeken naar wat er wel niet met haar aan de hand is.

Hebben jullie kindjes ook veel last van de sprongen? 

Facebook Comments

Share this post