Happy momlife

shutterstock_73150807
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Help! Ik heb nesteldrang | #welkombabydrie

Ha oké als je mij langer volgt dan weet je dat ik niet heel erg dol ben op schoonmaken enzo. Zet mij maar in de keuken achter het fornuis en het komt goed, maar schoonmaken dat is niet zo mijn ding. Maar met een gezin moet je wel en met de komst van baby 3.0 heb ik er gewoon zin in. Ja echt waar ik heb er zin in! Kamer voor kamer ga ik het huis door om alles op mijn knieën schoon te maken. De nesteldrang is goed aanwezig deze keer. 

Nesteldrang is een opruim, schoonmaak en koopwoede die je vaak krijg in de tweede helft van de zwangerschap (check!). Het hoogte punt bereik je wanneer je in het derde trimester zit. Nesteldrang is niet officieel bewezen, maar volgens velen ook geen bakerpraatje. En daar ben ik het wel mee eens haha! Tijdens de nesteldrang voel je de drang om je huis of ruimte om je heen klaar te gaan maken voor de komst van je baby. Bij alle drie de kinderen had/heb ik nesteldrang en moet alles tot in de puntjes schoon zijn. Heel frustrerend voor mezelf, want als ik eenmaal begin moet het ook af. En dan maakt het even niet hoe ellendig ik mij voel het moet gewoon klaar. Met het resultaat dat ik een paar dagen niks kan door de pijn haha!

Inmiddels heb ik al een aardig lijstje klaar, maar als ik om mij heen kijk kan er nog veel meer gebeuren. Ik ben deze keer ook flink aan het minimaliseren. Het idee dat er straks nog meer speelgoed in huis komt, doordat dit kindje natuurlijk een andere fase heeft maakt mij een beetje paniekerig. Waar moet ik het laten? Dit was voor mij een signaal, ik moest echt dingen gaan weggooien. De knutselkast is inmiddels flink geminimaliseerd en de kinderen moet het nu gewoon doen met de basis + wat items waar ze echt mee spelen. Ook heb ik voor beide kinderen wat speelgoed naar hun kamertjes gedaan. Bij Aron was dit al het geval, maar Sofie heeft nu ook al een tijdje speelgoed op haar kamertje staan. Gelukkig gaat dit goed.

Inslaan!

Ook moesten er nog wat items in huis gehaald worden voor baby 3.0, maar inmiddels is alles binnen en gaan wij dit weekend een begin maken aan onze gezamenlijke kamer. Yess! Eindelijk de commode inrichten en haar kleertjes en spulletjes even weer vasthouden. Ook voor de bevalling heb ik bijna alles in huis en is het alleen nog een kwestie van alles klaar maken en klaar zetten wanneer het zover is. Met nog 6 weken op de teller (dan begint Aron zijn vakantie en wil ik alles klaar hebben) moet het mij allemaal wel lukken om het op tijd klaar te hebben. Dan kan ik daarna lekker genieten van de kinderen en ons kleine meisje.

 

 

 

Facebook Comments

Share this post