Happy momlife

shutterstock_113160949
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Help! Mijn kind heeft hooikoorts

Ik heb al zolang ik mij kan herinneren last van hooikoorts. ‘Vroeger’ had ik vaak bloedneuzen in de periode van de bloemen en pollen. En tegenwoordig voornamelijk een kriebel neus en jeukende ogen. Hier gebruik ik meestal een neusspray en/of oogdruppels voor om de boel te verlichten.

Wat is hooikoorts? 

In de periode van eind mei tot augustus kun je bij mooi, droog weer, als de bomen en grassen gaan bloeien last van hooikoorts krijgen. De periode waarin je last kunt hebben is wel verschillend, want bij mij begint het al zodra de zon begint te schijnen haha! Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van je lichaam op stuifmeel van gras, planten en bomen die in de bloei staan. Dit stuifmeel noemt men ook wel pollen. Dit zweeft in de lucht en wordt vervolgens ingeademd. Bij een hooikoorts aanval raken de slijmvliezen geïrriteerd voornamelijk bij je neus, keel en je ogen. Per persoon kan hooikoorts ook heel erg verschillen. Mijn vader bijvoorbeeld is er gewoon echt ziek van.

Kids met hooikoorts

Afgelopen jaren hebben wij al gemerkt dat niet alleen Ro en ik gevoelig zijn voor pollen, ook Aron heeft snel last van jeukende ogen. Ik gebruik bij onze kinderen zo min mogelijk medicatie en tot dusver kan ik Aron goed helpen met een nat doekje op zijn ogen. Dit verkoeld waardoor de jeuk tijdelijk verdwijnt. Op internet heb ik gelezen dat het verstandig is om met je kind naar de huisarts te gaan als je vermoed dat het hooikoorts heeft. Helemaal als je besluit dat je medicijnen wilt gebruiken. Doe dit altijd in overleg met je huisarts. Om te kijken wat voor hooikoorts je kind heeft kun je een allergie test aanvragen via de huisarts. Ik reageer bijvoorbeeld op gras en Ro weer op bloemen. Ik vermijd daarom dan ook zoveel mogelijk gras.

Pollenweerbericht 

Wat ik zelf heel handig vind is het pollenweerbericht op websites zoals weeronline kun je per dag zien hoe de activiteit van pollen is voorspeld. Bij koel en bewolkt weer heb je minder last van de pollen doordat de pollenproductie wordt afgeremd. Maar zodra het zonnig is en er een lekker windje staat dan verspreiden pollen zich snel en heb je het meeste last van hooikoorts. Door het pollenweerbericht te bekijken kun je zien hoe actief het die dag gaat zijn en kun je eventueel maatregelen nemen voor jezelf en je kind. Wanneer dit medische maatregelen zijn moet je dit natuurlijk altijd met je arts overleggen.

Facebook Comments

Share this post