Happy momlife

fleur gillen
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

HELP! Mijn dreumes gilt!

Laat ik beginnen met een excuus aan mij buren voor mijn gillende dreumes. Sorry! Fleur heeft overduidelijk haar stembanden ontdekt en weet deze heel goed te gebruiken wanneer het haar niet naar haar zin gaat. En met gillen bedoel ik ook echt gillen. 

Het gaat door merg en been, het gegil van Fleur. Mijn oren doen er soms zelfs pijn van. Het is nu ongeveer een maand aan de gang en ik begin het langzamerhand een beetje wanhopig door te worden. Onze kleinste dame vindt het moeilijk om zichzelf te uiten, niet gek want ze is natuurlijk nog heel jong. Met haar nu zestien maanden hoeft ze niet te kunnen praten, maar het is voor haar een stuk makkelijker als ze het wel kan.

Wanneer er zich een situatie voordoet waarbij ze iets niet mag begint ze te gillen. Ook wanneer haar broer en/of zus zich met haar bemoeien gaat ze gillen. Er zijn zoveel situaties waarbij ze gaat gillen en het was al snel duidelijk dat dit komt doordat ze zich niet kan uiten. Fleur is een slimme dame en kan en doet al heel veel voor haar leeftijd. Ik heb al een aantal keren lopen zoeken naar tips, maar uiteindelijk ben ik bang dat het een kwestie van tijd is.

Toen ze er net mee begon dacht ik nog dat het aan mij lag, ik dacht namelijk dat ik niet consequent genoeg was geweest en dat ze daardoor een beetje verwend was geraakt. Al snel kreeg ik door dat dit het niet was en dat het echt te maken heeft met het nog niet kunnen praten en het nog niet kunnen uiten van emoties. Super sneu eigenlijk voor haar!

Tijd om haar een beetje te helpen met communiceren en ook aan broer en zus duidelijk te maken hoe ze Fleur hier bij kunnen helpen. Goed voorbeeld doet volgen toch? Iedere keer als Fleur aan het gillen is vertellen wij haar dat het niet de bedoeling is dat ze aan het gillen is en leg ik haar uit waarom ze iets niet mag doen. In de meeste gevallen gilt onze dame namelijk doordat ze niet op de eetkamer tafel mag klimmen bijvoorbeeld. Ik denk dat het belangrijk is dat ze veel herhaling krijgt in deze situatie en dat wij duidelijk zijn dat het niet mag. Ook probeer ik haar te vertellen hoe ze moet reageren als haar broer en zus iets doen wat ze niet zo leuk vindt. Het klinkt allemaal heel groots hoor, maar het is een stukje herkenning die ze moet gaan krijgen.

Tja soms maak ik me wel druk over wat de buren wel niet denken wanneer Fleur weer eens aan het gillen is, want echt mensen het klinkt alsof haar iets aangedaan wordt. Maar uiteindelijk hebben de meeste mensen in onze omgeving jonge kinderen gehad en hoop toch dat ze enigszins begrijpen dat kleine kinderen gillen. En zo niet Sorry dan ik kan er niet zoveel aan doen.

Als uiteindelijk niks werkt, dan moeten wij iedereen in huis maar oordoppen geven… 

Facebook Comments

Share this post