Persoonlijk zwanger

Help! Mijn man begrijpt mij niet!

Laat ik dit blog direct eerlijk beginnen. Als ik zwanger ben, dan ben ik niet de meest leuke vrouw voor mijn man. Je kunt het soms ook wel een heks noemen en ik geef toe dat ik zo nu en dan onredelijk ben. Maar hé weet je hoeveel hormonen er door mijn lichaam heen gieren? Die mij van heel vrolijk binnen 1 seconden naar witheet kunnen laten gaan? Helaas is dit voor en man vaak moeilijk te begrijpen. En dit zorgt er dan weer voor dat mijn hormonen door mijn lijf heen gieren. Na drie zwangerschappen denk je toch dat je man je wel begrijpt? Of ben ik nu in de war? Of verwacht ik teveel? 

Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik het ergst. Ik wist nog niet dat ik zwanger was, maar ik veranderde helemaal. Ik had geen zin meer in het vertrouwde en maakte het zelfs uit met Robert. 3 maanden later kwam ik erachter dat ik toch eigenlijk niet zonder hem kon en drie weken later kwam ik erachter dat ik zwanger was. En dat zwanger zijn bleek al 25 weken te zijn. Als ik terug denk en met mensen er over praat dan zegt iedereen altijd dat mijn hormonen de boel in de war hebben gebracht. Gelukkig weet ik nu hoe mijn hormonen zijn als ik zwanger ben en kunnen wij daar prima mee omgaan. Maar soms ben ik echt onredelijk en snap ik best dat Robert mij niet begrijpt.

Maar soms hé dan snap ik niet dat hij mij niet begrijpt. Als ik bijvoorbeeld boos word is dat heus niet altijd zomaar. Als ik misselijk ben heb ik gewoon geen zin om dingen te eten die ik niet lekker vind. Wat hij natuurlijk niet begrijpt, hij vind dat ik dan verwend ben (oké ben ik ook) maar dan nog. Als je misselijk bent dan wil je gewoon eten waar je trek in hebt (pizza, patat, pannenkoeken etc gaat er altijd in bij een zwangere). Of deze: ‘s middags ben ik vaak moe en wil ik gewoon even liggen op de bank. Ik ben wel een mens aan het creëeren hoor dus die energie is soms opeens vervlogen. De man des huizes vindt dat ik soms iets meer moet doen (oké beetje eens, want ik ben niet bepaald het type huishoudvrouwtje), maar ik wil ook gewoon even rusten en de baby laten groeien door te rusten. Uiteindelijk valt het allemaal wel mee hoor en is het meer dat ik er een probleem van maak in plaats van dat hij het doet.

Conclusie van de blog? Ik ben als zwangere onwijs onredelijk en moeilijk mee om te gaan. Ik weet het en zou er iets aan kunnen doen, maar dat lukt niet. En dat is nu net dat stukje waarop hij mij niet begrijpt. Als je zo vreemd doet dan doe je er toch iets aan? Oef ik zou wel willen, maar zo werkt het niet als je zwanger bent. Als ik zwanger ben dan ben ik een heks en kan ik mijn emotionele achtbaan niet onder controle houden.

Sorry lieverd! We moeten het nog even volhouden, maaar daarna ben ik gewoon weer Joyce zonder emotionele achtbaan, maar met haar nukken haha! <3 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

8 Comments

 • Reply marjonS

  Even doorzetten 😉 En dan komt vast en zeker weer alles goed.
  IK heb er zelf gelukkig niet zoveel last van gehad, uhm een klein beetje maar!

  02/03/2017 at 7:32 am
 • Reply Charlotte

  Hihi die mannen hebben het maar zwaar 😉 Stom eigenlijk hè dat je van jezelf weet dat je onredelijk bent maar je er niks aan kan doen. Rare dingen die hormonen. Succes ermee (en ook voor Robert 😉 )

  02/03/2017 at 8:05 am
  • Reply admin

   Ja dat onredelijk zijn gaat gewoon zonder dat ik het door heb. En gisteren hadden wij nog een gesprek en bleek het allemaal wel mee te vallen. Hij vond het juist normaal dat ik ‘s middags sliep haha! 😛

   02/03/2017 at 9:31 am
 • Reply Liess

  Ik ben deze zwangerschap echt hormonaal. Niet te genieten.. alles irriteert me. Vreselijk. Mijn man negeert t gelukkig meestal hahaha

  02/03/2017 at 10:03 am
 • Reply Marijke

  Nee had ik helemaal geen last van hoor (is mijn man het denk ik helemaal niet mee eens) En nu nog, als het dan de dag voor de periode van de maand is……. Gelukkig kan ik achteraf altijd wel uitleggen wat er was. Maar die hormonen zijn echt killing.

  02/03/2017 at 10:13 am
 • Reply Jodi - liefthuis

  HahahaHahahaha heerlijk dit

  02/03/2017 at 10:52 am
 • Reply Danielle

  Haha geweldig artikel!

  02/03/2017 at 11:36 am
 • Reply Meike

  Verschrikkelijk herkenbaar. Hier moet alles ‘nu’ en niet ‘later’. Dat betekent dat als het mij niet lukt dat m’n vriend de klos is. En dat ik chagrijnig ben als het dus niet gedaan is.

  02/03/2017 at 12:09 pm
 • Leave a Reply