Happy momlife

img_9694
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Help jij mij tampons en maandverband in te zamelen voor mensen die het kunnen gebruiken

Het is veel in het nieuws momenteel, het grote tekort aan tampons en maandverband bij de voedselbanken. Ik schrok hier heel erg van en vond het bizar om bij na te denken dat er meisjes en vrouwen zijn die dit niet kunnen pakken wanneer ze dit nodig hebben. Het maakte mij verdrietig en daarom wil ik helpen!

Ik zag deze actie bij Bregblogt voorbij komen op haar blog en bij Tara op instagram. En ik voel mezelf geroepen dit te gaan doen voor de omgeving Veendam. Ik heb hierover contact gehad met een instantie in ons dorp en daar hebben ze aangeven dat er ook echt een tekort is aan deze producten. Ik wil mijn bereik in zetten van mijn blog, en social media kanalen om mensen te helpen aan deze belangrijke producten.

Welke producten zijn nodig?

  • tampons (in verschillende maten)
  • maandverband
  • inlegkruisjes

Geen gebruikte verpakking ivm hygiëne. 

Hoe kun je doneren?

  • Woon je in Noord-Oost Groningen? Dan kun je jouw producten doneren bij mij thuis in Veendam (Ellertsveld 4, te Veendam). Op dit moment heb ik de volgende inzamel momenten al gepland:
  • Maandag 18 november tussen 09.00 uur en 11.00 uur en tussen 19.30 en 20.30 uur
  • Dinsdag 19 november tussen 09.00 en 12:00 uur en vanaf 15:00 – 20:00 
  • Woensdag 20 november 09:00 en 12:00 uur en vanaf 16:00 – 19:00 
  • Wil je op een ander moment komen? Stuur me dan even een mail of berichtje via social media!
  • Wil je helpen met een financiële bijdrage? Dan kun je via dit betaalverzoek een bedrag doneren, dat ik weer gebruik om producten van te kopen. Je kunt hierbij zelf het bedrag aanpassen. Het geld komt op mijn rekening waaruit ik de benodigde producten gaan aanschaffen.

In december houden de supermarkten vaak ook acties voor het inzamelen van houdbarer producten. Deze acties staan hier los van. Maar is een absolute aanvulling hierop. Iedereen moet deze producten voor handen hebben. En ik hoop oprecht dat mijn huis vol staat met maandverband en tampons! Ik zal regelmatig updates delen op mijn Facebook en Instagram. Help je mee?! Heb je een mooie aanvulling? Laat het mij dan weten. Deze actie is opgezet vanuit eigen initiatief en goede intenties om mensen te helpen.

Delen van deze actie is superlief, doneren nog veel liever!

Update 3 zondag 17 -11 

Het loopt lekker door! Al merk ik zelf wel een groot verschil tussen de inzamelingsacties in het westen. Zijn wij noordeling hier te nuchter voor? Heerst er nog een te groot menstruatie taboe?  Kom op mensen help je mede mens! Gisteren stond de teller op 2 kratten vol benodigdheden (maandverband, tampons, inlegkruisjes etc.) en het betaalverzoek staat op: €123,- Dat zijn dus 123 doosjes tampons of 123 verpakkingen met maandverband!

Update 2 zaterdag 16-11 

Er is inmiddels een bedrag va €108,- opgehaald! Dt zijn 108 doosjes tampons of 108 verpakkingen met maandverband! Er kan nog meer bij natuurlijk! Ook zijn de eerste fysieke producten langs gebracht heel erg bedankt allemaal!  Vanavond kun je langskomen voor het brengen van donaties tussen 18:00 uur en 20:00 uur. Kom je liever een ander moment? Stuur mij even een berichtje!

Een donatie doen? Dat kan via de onderstaande link:
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html…

De eerste tussenstand vrijdag 15-11 

Er is al €58,- ingezameld. Hier van kan ik 58 doosjes tampons kopen of 58 verpakkingen met maandverband! Maar dat is natuurlijk nog niet genoeg. Vandaag kun je ook langskomen tussen 10:00 en 12:00 uur om je donatie af te leveren. Kom je liever een ander moment? Stuur mij even een berichtje!

Een donatie doen? Dat kan via de onderstaande link:
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html…

 

Facebook Comments

Share this post