Happy momlife

IMG_0150
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Help! Hoe maak ik de hal gezellig?

Beetje bij beetje lijkt ons huis af te raken. Aankomende week zal de woonkamer klaar zijn. Tijdens de laatste week van de vakantie zijn wij druk bezig geweest met de hal. De vloerbedekking die er in lag hebben wij eruit gehaald, dit stonk enorm, maar omdat wij niet wisten wat wij er mee wilden doen hadden wij dit eerst laten liggen. Inmiddels is het eruit en dat scheelt enorm in onze frisse lucht.

Maar wat hebben wij er mee gedaan? In eerste instantie wilden wij de vloer door leggen die wij ook in de woonkamer hadden liggen. Deze vloer hadden wij al in de keuken gelegd, maar er was niet voldoende voor de hal. De bedoeling was echt om het door te leggen, maar omdat het zo’n doorloop plek in huis is en de vloer in de woonkamer aardig ligt is begonnen wij toch te twijfelen. Wij besloten uiteindelijk voor een betonlook vloer te gaan van de bouwmarkt. Dit is veel makkelijker schoon te houden en als de kinderen er met vieze voeten overheen lopen dan valt het niet direct op.

Bij de voordeur hebben wij grote open ramen. Bij het raam naast de deur hebben wij nu jaloezieën hangen het is echt maatwerk maar dan heb je ook wat! Dit sluit het open gedeelte mooi af, maar kan eventueel nog wel open voor wat licht. Het zijn witte geworden. Dit zodat de gang nog een beetje licht is. Op het raam wil ik dolgraag een stickers van liefs van cindy met onze namen erop. Even wachten tot ze terug is van verlof en dan zullen wij deze ook bestellen. Op de voordeur hebben wij plakfolie gemaakt, zodat ook hier de inkijk weg is. Wel zo fijn.

De muren in de gang hebben de kleur 100% krokus van Flexa. Een mooie blauwe kleur. De trapopgang heeft de kleur blueberry dream. Deze is net iets donkerder waardoor je wat meer diepgang creëert. De trap zelf moeten wij nog aanpakken, maar aangezien dit nogal een duur klusje is hebben wij besloten dit volgend jaar te doen.

Hoe maak ik het gezellig?

Nu de gang klaar is is het tijd om hem aan te kleden. Voor het raam bij de meterkast deur wil ik graag een mooie plant hebben. Een grote op een houten plateau met wieltjes eronder, zodat wij hem makkelijk kunnen verschuiven. en wat ook erg belangrijk is is de kapstok. Ik heb Ro gevraagd eentje te maken van steiger buizen en steigerhout. Hopelijk gaat het worden zoals ik in mijn hoofd heb, want als het zo is dan is hij heel tof. Het resultaat ga ik natuurlijk delen. Verder moet er nog een mooie lamp uitgezocht worden, want zo’n plafondlamp vind ik heel erg lelijk. De verdere aankleding moet ik nog bekijken. De muren lijken nog erg kaal, maar omdat het geverfde schrootjes zijn weet ik niet of ik er nog iets op wil hebben.

Je kunt aan de foto’s wel zien dat wij nog moeten afstylen, maar het is een sfeervolle hal geworden. Een fijne binnenkomer. 

Facebook Comments

Share this post