Happy momlife

img_1213
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Help! Corona kilo’s!

Ja hoi! Ik krijg echt dagelijks de vragen hoe het gaat met afvallen en pff ik kijk er als een berg tegen op om een update te schrijven. Maar omdat ik weet dat het schrijven mij motiveert om er het beste van te maken en echt even de teugels weer aan te trekken.

Daag WW

Mijn WW abonnement loopt binnen een paar weken af en ik heb besloten hier ook even niks meer mee te doen. Het was leuk voor hoe lang het duurde, maar het is (als ik het straks zelf moet betalen) een grote kostenpost die niet perse nodig is. Ik ga dus langzaam over op een gratis app om mijn voeding en calorieën in bij te houden. Ik combineer nu nog beide, maar dat gaat straks anders. Ik gebruik de app Food. Die houdt naast calorieën ook koolhydraten, eiwitten en vetten bij. Dit geeft een duidelijk inzicht in wat ik eet en hopelijk kan ik hierdoor ontdekken waarmee ik de fout in ga.

Sporten 

Sinds deze week zijn de sportscholen weer open of  nouja in aangepaste vorm natuurlijk. Ik was een week voor de corona crisis begonnen met spinning outdoor en dit kan ik gelukkig nu weer oppakken. Ik zou afgelopen maandag gaan, maar voelde mij toen niet fit en ik wil me dan wel aan de regels houden. Toen had ik mij voor donderdag aangemeld en voor vandaag. Maar door een kronkel in mijn hoofd kan en durf ik niet alleen heen te gaan. Ik wil hier nu niet verder op in gaan, maar nadat ik met vriendinnen hier over gepraat heb zijn we tot een oplossing gekomen. Hopelijk lukt het mij om over een tijdje wel alleen te gaan.

Daarnaast doe ik thuis work-outs met bootcamp in a box. In deze box zit alles om thuis een goede workout te doen. Er zitten allerlei work-out kaarten in die je kunt combineren tot de perfecte work-out. Ik heb het nu twee keer gebruikt en vind het fijn! Ik kan sinds mijn laatste bevalling niet alles meer doen zonder last te krijgen van mijn bekken.

ik moet eerlijk toegeven dat ik in de periode dat de kinderen thuis waren ik weinig energie over had om te gaan sporten. Ik ging wel extra fietsen, maar echt een high intensity workout zat er helaas niet in. Ik merk nu al verschil nu de kinderen twee dagen naar school zijn geweest in mijn energie. Plus daarnaast kan ik nu ook thuis in de ochtend sporten als ze naar school zijn. 

Facebook Comments

Share this post