Happy momlife

shutterstock_249465919
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Heb jij een uitvaartverzekering voor je kind(eren)?

In mijn 26-jarige leven heb ik gelukkig nog weinig uitvaarten meegemaakt, hier ben ik natuurlijk onwijs dankbaar voor. Vorig jaar juni overleed mijn (bonus)opa en dit was voor het eerst dat ik het van zo dichtbij meemaakte en dat ik door had hoeveel er eigenlijk geregeld moet worden als er iemand overlijd. Dagenlang was mijn oma met behulp van mijn ouders, ooms en tantes bezig om een waardig afscheid te regelen voor mijn opa. 

Nieuwsgierigheid 

Onlangs overleed de vader van een vriendje van Aron plotseling en vorig jaar overled mijn opa. Aron heeft dit allemaal meegekregen en hij was geïnteresseerd in hoe het geregeld werd en hoe een crematie en begrafenis überhaupt zijn. Krijg ik ook zo’n feestje? Als ik later heel oud ben, vroeg hij. Ik heb hem daarop uitgelegd wat een uitvaart is en dat veel oude mensen vaak wel vertelt hebben wat ze willen als afscheids”feestje”. Ik vertelde hem ook wat ik zou willen (bitterballen en wijn!) en hij vertelde wat hem leuk leek. Natuurlijk in een kinderlijke belevenis, maar ergens toch wel weer bijzonder om met je kind over te kunnen spreken.

Wij hebben het geregeld 

Als ouder zijn wil je er liever niet mee bezig zijn; een uitvaartverzekering voor je kind regelen. Toch is het wel belangrijk om te doen, de kosten voor een uitvaart zijn namelijk best hoog. Wij hebben dit geregeld voor de kinderen en ik vertel je graag waarom wij dit geregeld hebben. Bij de geboorte van onze kinderen hebben wij direct de begrafenisverzekering voor hen geregeld. Je weet niet wanneer je het nodig zult hebben, maar het hoort bij het leven en bij de dingen die toch wel geregeld moeten worden.  Ik vind het belangrijk, omdat je niet wilt dat anderen voor de kosten moeten opdraaien en zo iedereen toch een waardige afscheid kan krijgen. Een begrafenis kost namelijk al snel 7.000 – 11.000 euro! Je moet er toch niet aan denken dat je tijdens je rouw bezig bent met het ophoesten van dit bedrag voor begrafenis of crematie? Op dat moment ben je liever met andere dingen bezig, ben je druk met het verwerken van het verlies en ben je al druk genoeg met het regelen zelf. Gelukkig kunnen wij ons in Nederland hier voor verzekeren om de lasten een beetje weg te nemen in deze moeilijke tijd.

Na de geboorte is het niet iets waar je direct mee bezig wilt zijn, je wilt tenslotte het leven vieren dat je net geschonken is. Toch is het belangrijk om dit wel te doen. Na de geboorte is het verstandig om een begrafenisverzekering af te sluiten. Bij Yarden kun je je de begrafenis van een kind verzekeren en kies je zelf tot wel bedrag je verzekert wilt zijn. Ook heb je de mogelijkheid om je kind met je eigen verzekering mee te laten verzekeren.

Waarom is het zo belangrijk? 

Een uitvaart kost veel geld en ik denk dat ieder persoon een waardige uitvaart verdiend. Daarbij lopen de kosten nogal snel op waardoor je een grote inbreuk hebt op je financiën. Natuurlijk heb je dit over voor je dierbare, maar heb je het liggen? Ik kan niet voor al mijn kinderen een uitvaart betalen op dit moment en daarom is een begrafenisverzekering een goede keus. Ik hoop echt nooit dat ik één van mijn kinderen moet begraven of cremeren, maar mocht dit wel het geval zijn dat hebben wij het goed geregeld.

 

Heb jij een uitvaartverzekering voor je kind(eren)?

Facebook Comments

Share this post