Happy momlife

7585763504_img_3047
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

He Sinterklaasjournaal heb je ook een draaiboek?

Het Sinterklaasjournaal een leuke manier om de sinter periode nog onrustiger te maken, maar hé hoort er nu eenmaal bij. Maar ieder jaar weer verbaas ik mij erover dat je als ouder echt wel goed mee moet kijken en dan nog komt het wel eens voor dat ik de dingen niet goed heb uitgevoerd. Sh*t! Daarom lieve Sinterklaasjournaal; mag ik een draaiboek voor ouders?

Er gaat ieder jaar wel iets op de boot van Sinterklaas, zoals ook dit jaar de pakjes worden namelijk opengemaakt. Iedereen krijgt een chocolade letter en deze hebben de nieuwe pieten al uitgepakt, handig toch? Maar ze namen er hapjes van of lieten ze kapot vallen. Een verdrietig meisje had ik hier in huis, want dat was voor haar. Ik had al helemaal bedacht dat ik dus van alle chocolade letters een hapje moest nemen en die van Sofie moest ik maar kapot gooien. Gelukkig kwam het tijdens de intocht toch goed, want snot piet of piet snot (ik weet het niet meer) besloot bij een chocolade maker de chocoladeletters te repareren , wat een slimme piet! Maar dan was er nog een probleem, want de chocolade letters die hadden geen doosje meer en kregen de kinderen nu wel een goede letter? Dit werd even medegedeeld om 18:00 uur op de avond van het schoentje zetten. Ik keek mijn man en samen wisten wij niet wat wij moesten doen.

Was er nu maar een draaiboek dat je als ouder weet wat je moet doen, maar nee je moet goed gokken. ik besloot niet meer naar de winkel te gaan om chocolade letters te halen, ik was überhaupt niet van plan om de kinderen een chocolade letter in de schoen te doen. Dit bleef vanochtend natuurlijk niet onopgemerkt, want Aron had geen chocoladeletter in zijn schoen en had dit toch wel verwacht. Ik heb er een verhaal omheen gebreid en hij ging aan de slag met het cadeau dat ie wel heeft gekregen.

En nu ben ik “bang” voor vanavond, voor het sinterklaasjournaal want wat nou als ze zeggen dat de chocolade letters bij iedereen zijn bezorgd en dat het toch verkeerd is gegaan? Dan kan ik weer een nieuwe leugen bedenken. Of wat als het sinterklaasjournaal opeens had besloten dat de chocoladeletters nog niet uitgedeeld gaan worden? Dan hebben alle ouders die hun kinderen wel chocoladeletter hebben gegeven iets uit te leggen. Misschien denk ik er wel veel te moeilijk over hoor, maar ik denk dat ik er mee stop. Dat ik volgend jaar geen sinterklaasjournaal meer ga kijken, want ik word er gewoon onrustig van. Misschien maak ik mij er wel veel te druk over en valt het allemaal mee. Maar een draaiboek lieve sinterklaasjournaal dat is wel fijn. Hij hoeft niet lang te zijn maar kort en beknopt, zodat wij ouders lekker mee kunnen doen is wel fijn.

Nou dag hoor!

Facebook Comments

Share this post