Happy momlife

shutterstock_592251029
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hé mama’s denken jullie aan je eigen gezondheid?

Ik merk dat ik mezelf als moeder en vrouw vaak vergeet vooral als het gaat om mijn gezondheid. Zo zijn e regelmatig dagen waarop ik niet lunch en ik dan maar kies voor een snelle ongezonde hap (chocolade) of wanneer ik moet ben pak ik een stuk chocolade of een blikje redbull (bad habbit) in plaats van een banaan met een kop thee of koffie. Ik maak de verkeerde keuzes om energie te krijgen, want van de dingen die ik kies heb je maar kort plezier terwijl je zoveel meer energie kunt halen uit gezonde dingen. Ik besloot een paar weken geleden dat het klaar was en tijd was/is voor een wat gezondere levensstijl. Met deze (simpele) tips kun je als moeder ook goed om je gezondheid denken. 

Plannen! 

Ja jongens planning is echt zo belangrijk als moeder. En niet alleen om geen enkele afspraak te vergeten, maar ook om jezelf niet te vergeten. Wij moeders zetten ons gezin natuurlijk op de eerste plaats en vergeten daarbij onszelf heel snel. Als je nu in je planning ook jezelf meeneemt dan ben je gelijk weer een stapje verder. Zo plan ik tegenwoordig wat ik gedurende de dag eet. Dit komt mede door het fit programma dat ik volg, maar ook doordat ik het anders gewoon vergeet. Ik vergeet te ontbijten (gun mezelf er geen tijd voor) en de lunch doe ik even tussendoor. Ik plan het in en neem er nu de tijd voor. Dit geld voor alles dat ik voor mezelf ben. Hierdoor zit ik een stuk lekkerder in mijn vel en dat is voor het hele gezin weer prettig.

Sporten

Sporten is onwijs goed voor je lichamelijk en mentale gezondheid. Het zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit en dat je fit bent/wordt. Ik sport tegenwoordig een paar keren per week, gewoon thuis. En hierdoor zit ik echt lekkerder in mijn vel en heb ik meer energie.

Goede voeding

Een stuk chocolade is hartstikke lekker dat ga ik echt niet ontkennen, maar het is helemaal niet gezond tenzij je hele volle chocolade neemt. Je kunt beter een stuk groente eten of een stuk fruit. Hier krijg je weer frisse energie van waar je ook nog eens langer plezier van hebt. Ik was voorheen echt niet dol op veel soorten groente en al helemaal niet rauw. Maar tegenwoordig lust ik steeds meer en leer ik het mezelf ook aan om dingen te proeven en te eten.

Vitamines 

Ter aanvulling van mijn voeding slik ik dagelijks ook vitaminepillen van Flinndal. Ik neem iedere ochtend een multivitamine tabled, een vitamine D tablet en voor de energie neem ik een magnesiumtablet. Bij Flinndal heb je een ruime keuze aan vitaminetabletten en ze kunnen je ook advies geven welke vitaminetabletten voor jou handig zijn. Ik kan iedereen aanraden om vitaminetabletten te nemen om zo je vitamines aan te vullen. Ze hebben een groot aanbod en ze versturen de vitamine pillen via de brievenbus in handig ziplock zakjes. Hierdoor hoef je niet thuis te blijven. Tenzij je natuurlijk een flinke voorraad in één keer besteld haha!

Buitenlucht 

Ga naar buiten, wandelen met je kleine of lekker in je eentje met een muziekje op. In de buitenlucht lopen geeft je weer een beetje vitamine D en zorgt ervoor dat je weer wat energie hebt. Helemaal met het weer dat nu begint te komen is het heerlijk om een wandeling te maken. Ik doe elke ochtend een wandeling samen met de meisjes. Ik loop een rondje en ik loop even naar de winkel voor een brood. Zo krijgen wij allemaal onze frisse neus. Heerlijk!

Facebook Comments

Share this post