Hartige banketletter

Naast zoete recepten zijn hartige recepten voor Sinterklaas natuurlijk ook heerlijk. Een lekker pompoensoepje met daarbij een hartige banketletter bijvoorbeeld. Ik maakte 2 varianten. De…

Naast zoete recepten zijn hartige recepten voor Sinterklaas natuurlijk ook heerlijk. Een lekker pompoensoepje met daarbij een hartige banketletter bijvoorbeeld. Ik maakte 2 varianten. De eerste variant kwam al op joyfromjoyce.nl maar ik maakte nog een variant, eentje met kaas! 

Hartige banketletter

Ingrediënten
  

  • 250 gram gehakt
  • 5 blakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1/2 ui
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 3 theelepels currypoeder
  • Een handje geraspte kaas
  • Italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Begin het met het voorverwarmen van de oven op 175 graden
  • Ontdooi de bladerdeegplakjes los van elkaar
  • Snipper de halve ui
  • Doe het gehakt, ketchup, knoflookpoeder, de halve ui en de currypoeder in een mengbank en kneed dit tot een geheel en maak hier een lange rol van
  • Haal de velletjes van de bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg elkaar overlappen. Ik drukte het even aan, zodat het goed blijft zitten.
  • Leg nu de gehaktrol op het deeg en vouw het deeg om het gehakt heen
  • Draai hem om, zodat je de mooie kant boven heb. Je kunt hem nog vormen in een letter S of mooi recht houden
  • Strooi er wat kaas overheen en strooi er wat Italiaanse kruiden overheen. Doe dit aan de hand van wat jij lekker vindt. Ben je dol op kaas doe er dan wat extra’s overheen.
  • Zet de gehaktstaaf nu in de oven en bak hem zo’n 45 minuten tot hij goudbruin is en het gehakt gaar
  • Haal hem uit de oven en laat hem een beetje afkoelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept