Happy momlife

Sofie 2 jaar
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Happy second birthday Sofie!

Lieve Sofie, 

Vandaag is het zover jij bent Jarig of zoals jij zegt aaaarig! Vandaag is de dag waarop de slingers, ballonnen, taartjes en cadeautjes allemaal voor jou zijn! Samen met een klein groepje mensen vieren wij je tweede verjaardag en mogen wij je officieel een peuter noemen. Maar dat je dat gedrag al langer vertoond was al wel duidelijk. Er ligt alweer een heel jaar achter ons en wat voor jaar, je hebt jezelf ontwikkelt tot een heus mensje een mensje waar ik mega trots op ben!

Een dochter wat keek ik daar naar uit tijdens mijn zwangerschap, het eerste jaar was je klein en droeg je nog niet de leukste jurkjes die ik het liefst voor je kocht. Inmiddels kan ik helemaal los gaan met de jurkjes, tule en ga zo maar door. En jij? Jij trekt ook het liefst elke ochtend een ‘ okje’ of ‘jukje’ aan. Een eigen mening heb je het afgelopen jaar flink ontwikkeld. Je geeft goed aan als je iets wilt en krijg je het niet voor elkaar? Dan durf jij jezelf ook nog wel op de grond te gooien en een dramatisch huiltje op te zetten. Oh en wat dacht je van Sofie die iets niet wil? Daar weet je inmiddels ook prima mee om te gaan. De woorden hou op ken je al goed en weet je ook te gebruiken wanneer het nodig is.

Het afgelopen jaar leerde je veel. Je leerde lopen en je vocabulaire is ook flink uitgebreid soms ben ik zelf verbaasd wat je zegt. Maar klets vooral door, want dit lieve kleine stemmetje wil ik het liefst nooit meer vergeten. Ook leerde je een hele hoop boeven streken en moeten wij regelmatig onze lach in houden als je weer iets uitvreet haha! Spelen doe je ook graag vooral met de poppen! Je bent een echt moedertje lekker zorgzaam en al je poppen zijn “sjatjes”.

Het komende jaar is voor jou ook een spannend jaar. Zo zal je beginnen op de peuterspeelzaal, maar eerst mag je nog even grote zus worden. Een taak die je heel goed gaat staan denk ik en waarbij ik je niet uit het oog moet verliezen. Want je zusje is toch iets kwetsbaarder als je pop. Maar ook het grote zus zijn gaat je vast heel goed af! Je wilde eigenlijk niks van de baby weten, maar sinds afgelopen week krijgt mijn buik regelmatig en kus en vertel je ook dat de spulletjes ( van de baby ) waar je nu zo graag mee speelt van de baby zijn.

Vandaag staat in het teken van jou Sofie! Je tweede verjaardag. De cadeautjes staan klaar om uit gepakt te worden. Met een klein bescheiden groepje vieren wij dit jaar je tweede verjaardag, maar wat zal je genieten!

Lieve Sofie, Lieve mini Gefeliciteerd met je tweede verjaardag! Op naar veel meer verjaardagen voor jou die we samen delen <3 

Facebook Comments

Share this post