Happy momlife

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Happy 2024!

Happy 2024! Misschien ben ik een beetje late to the party, maar afgelopen week genoot ik van een heerlijk weekje vakantie en vooral van een heerlijk weekje niks doen. Afgelopen 2 jaar stond mijn blog op een bizar laag pitje. Mijn privé leven was een grote chaos en stond volledig op z’n kop, er was geen ruimte en geen rust om achter mijn laptop te zitten om blogs te schrijven. Het leven blijft nog onrustig, maar ik vind zo langzamerhand wel weer het plezier om te gaan delen. Ik wil weer schrijven over wat wij beleven.

Dus daar zijn we weer, ik vind het nog lastig om te delen wat er allemaal speelt en veel dingen zijn privé en ga ik ook niet delen. Maar ik merk wel dat er voldoende dingen zijn die ik wel kan delen en wil delen met jullie. Daarnaast zie ik 2024 als een nieuw begin, een nieuw begin in mijn leven met de kinderen. En daarom in deze blog mijn doelen voor 2024.

1- Afvallen en fitter worden

Dit is de belangrijkste. Ik weet dat er tegenwoordig een groot taboe heerst op het delen van dat je wilt afvallen, want je mag zijn zoals je bent bla bla bla. Maar ik vind mijn overgewicht niet fijn, ik voel me niet mezelf en ben onwijs onzeker. Daarnaast ben ik ook van mening dat overgewicht kan zorgen voor gezondheidsproblemen en moeten er daarom ook flink wat kilo’s af. Ik heb mij aangemeld bij getfitgirl. Ik ga er namelijk erg goed op als voor mij bepaald wordt wat ik mag eten op een dag. Hier krijg je een fijn weekmenu en daar ben ik gek op haha! Je kan nog wel makkelijk wat wisselen als je iets niet lukt. Daarnaast wil ik elke dag 8.000 stappen lopen en minimaal 2 keren per week de sportschool bezoeken. Eens zien hoe snel we kunnen afvallen en ons weer fitter en energieker kunnen voelen.

2- Veel herinneringen maken

Dit is iets wat ik altijd al belangrijk vind. Nieuwe herinneringen maken en nieuwe plekken ontdekken. Vorig jaar hebben wij een heleboel leuke vakanties en uitjes gehad en ik ga er vanuit dat het dit jaar minstens zo leuk gaat worden. Zo gaan we in de voorjaarsvakantie een weekendje Landal Esonstad en gaan wij in de meivakantie slapen in een echte boomhut. De zomervakantie staat ook al gepland, wij gaan weer terug naar het kuierpad. Hier waren wij afgelopen zomer ook, maar doordat het weer zo slecht was hebben wij er niet optimaal van kunnen genieten. Ik ben benieuwd wat dit jaar nog meer gaat brengen.

3- Meer lezen

Ik wil, net als menig andere Nederlander, minder op mijn schermen zitten en meer lezen. Ik heb een e-reader en nog een heleboel boeken die ongelezen zijn in mijn kast liggen en ik moet er maar wat meer mee doen. Daarnaast vind ik het heerlijk om een luisterboek aan te zetten als ik in huis bezig ben. Dit heb ik afgelopen jaar ook te weinig gedaan en moet ik het komende jaar ook meer doen. De regel voor mezelf is nu op bed geen telefoon meer voor het slapen gaan, maar lezen!

4- Mijn rijbewijs halen

Ik ben eind december begonnen met mijn rijlessen en mijn theorie examen staat al gepland. Ik hoop dat ik tegen de zomer mag afrijden. Nog niet eerder was ik zo toe aan mijn rijbewijs. Ik heb een veel kleinere vangnet en ik mis toch het onafhankelijk zijn van mensen. Mijn ik kan alles zelf wel strijkt niet met mijn niet hebbende rijbewijs. Tijd voor actie dus!

5- Mijn bedrijf opbouwen

Ik heb best veel plezier in werken voor de baas, en dat blijf ik ook zeker nog doen. Maar daarnaast wil ik dolgraag weer meer voor mezelf doen. Ik heb mijn blog en instagram echt laten verwateren, en dat is doodzonde. Hoe wat en wanneer dat gaan jullie vanzelf wel merken. Ik heb sinds dit jaar andere werkdagen bij de baas en mijn vrije dagen wil ik nuttiger gaan besteden. De dinsdag is mijn me-time dag waarop ik plannen mag maken voor mezelf en op woensdag werk ik voor mijn social media account en mijn blogs.

6- Kitchenmom.nl

Ik ben dol op koken, maar moet eerlijk toegeven dat afgelopen jaar thuisbezorgd.nl mijn favoriete website was en de meeste maaltijden die ik op tafel zetten super makkelijk waren. Ik wil mij weer gaan focussen op lekker en gezond koken en ik hoop dan ook dit jaar 1 (hopelijk 2) kookboeken online te zetten. Ik wil weer een kinderkerst kookboek schrijven en ik wil heel graag een slowcooker kookboek maken. Hiervoor ga ik nu stapsgewijs plannen maken en uitvoeren.

Facebook Comments

Share this post