Happy momlife

20170801084934_IMG_0353
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Handige verhuistips

Je kunt ons inmiddels wel verhuisexperts noemen, afgelopen 11 jaar hebben wij meerdere verhuizingen meegemaakt en stiekem vind ik het erg leuk. De enige verhuizing die ik niet leuk vond en die wij niet hadden moeten doen was diegene tijdens de laatste weken zwangerschap van Fleur, maar hé wat geweest is is geweest. Verhuizen klinkt voor veel mensen als een vervelende klus, maar als je gestructureerd te werk gaat ben je binnen no-time over en is alles snel geregeld. Daarom deel ik een paar verhuistips.

Laat ik beginnen met een tip voor alle zwangere vrouwen, ga je in de laatste weken van je zwangerschap verhuizen? Ga dan op zoek naar een verhuisbedrijf. Hier kun je verhuisbedrijf info vinden. Een paar belangrijke vragen die je je zelf misschien wel stelt zijn; moet je zelf inpakken of doet het verhuisbedrijf dit? Of wat kost een verhuisbedrijf? Een paar vragen waar je wel over na moet denken als je wilt gaan verhuizen.

Pak slim in 

Zorg ervoor dat je per kamer in pakt en dat je stevige verhuisdozen hebt. Wij pakken per kamer in en zetten er dan duidelijk op naar welke kamer dit moet. Zo kunnen de verhuizers of de vrienden/familie die je helpen met verhuizen duidelijk en snel zien waar de dozen heen moeten en is het voor jou makkelijk om de dozen terug te vinden. Het staat als het goed is allemaal direct op de goede kamer. Lekker makkelijk om uit te pakken dus!

Neem je tijd! 

Oh verhuizen kan soms zo snel moeten, maar ik kan het absoluut afraden! Neem gewoon lekker de tijd als dit mogelijk is. Begin op tijd met het inpakken van je spullen, of nog beter begin eerst met het weg doen van spullen. Doe weg wat je niet mee gebruikt. Pak slim in, en plan de verhuizing ruim in. Er gaat altijd van alles mis. Zorg er ook voor dat je voldoende rust tussendoor neemt. Zorg voor gezonde pauze snacks en af en toe iets lekkers en zorg ook goed voor de helpers.

Zorg voor hulp, maar niet teveel! 

Ga je zelf verhuizen zonder verhuisbedrijf? Zorg ervoor dat je dan wat hulp hebt van familie en/of vrienden. Maar zorg ervoor dat je niet teveel hulp hebt, want je kunt elkaar ook in de weg lopen. Mochten er meerdere mensen zijn die je willen helpen kun je ook klussen verdelen. Er moeten misschien wel lampen opgehangen worden? Of er moet misschien nog wel iets uit elkaar of in elkaar? Verdeel het zodat je elkaar niet in de wegloopt.

Administratie

Hoe eerder je begint met het opzeggen en afsluiten van contracten, hoe beter. Met name bij zaken zoals internet en energie zit je vaak vast aan een lange opzegtermijn en om dubbele rekeningen te voorkomen of om te voorkomen dat je helemaal geen internet bijvoorbeeld hebt. Is het slim om alles zo vroeg mogelijk op te zeggen of om te zetten naar je nieuwe adres. Het tegenovergestelde is ook waar: om te garanderen dat je internet hebt zodra je in je nieuwe huis trekt, is het verstandig om dit ver van te voren af te sluiten. Vaak kun je je huidige abonnementen meenemen naar je nieuwe huis. Geef ook dan ruim op tijd je nieuwe adres en de verhuisdatum door.

Facebook Comments

Share this post