Happy momlife

7740981653570869316_img_1291
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Handig voor onderweg (met kleine en grote kinderen)

Wij zijn graag onderweg met de kinderen. Een lekker stuk fietsen, een lekker stuk wandelen. Maar ook op vakantie gaan behoort tot één van onze favoriete activiteiten. Inmiddels is onze kleinste meid bijna 4 jaar en hoeven wij niet zoveel meer mee te slepen, maar toen de kinderen kleiner waren gingen er veel meer spullen mee tijdens een dagje weg. Ik deel met jullie wat er allemaal mee ging toen de kinderen nog kleiner waren en wat ik tegenwoordig meeneem. 

Kleine kinderen 

Toen Fleurtje nog een klein Fleurtje was moet er een heleboel meegesleept worden. Wij hadden hiervoor een compacte buggy, dit vonden wij handig voor mee op vakantie maar ook voor dagjes weg. Eén van de meest compacte kinderwagen is de BabyZen Yoyo dit is een complete kinderwagen die je vanaf de geboorte kunt gebruiken, totdat je kindje wat ouder is. Ideaal, want hij is lichtgewicht en je gooit hem dus zo over je schouder heen. Handig! Dat wil je toch? Als je op vakantie bent of op pad bent met je kleine. 

Naast een compacte kinderwagen had ik ook altijd een luiertas mee. Eentje die je handig op je rug kunt doen had mijn voorkeur. Je hebt verschillende officiële luiertassen, maar ik koos ervoor om een fjallraven tas te gebruiken. Deze bevat diverse vakjes en is ook nog eens mooi qua uitstraling. Naast deze twee grote items nam ik ook nog een heleboel kleinere items mee. Hieronder heb ik een opsomming gemaakt:

  • Water
  • Drinkfles voor de kleine
  • Luiers 
  • Billendoekjes
  • Toetenpoetsers
  • Snacks 
  • Extra kleding 2 x (dit doe ik altijd in ziplock zakjes, dan weet je zeker dat het droog blijft. handig toch?)
  • Zonnebrandcrème 
  • Pleisters 

Op pad met grote kinderen 

En nu er geen buggy meer mee gaat, de luiers verleden tijd zijn gaat er een veel kleinere tas mee tijdens onze wandelingen. Voor alle kinderen neem ik overigens altijd extra kleding mee, omdat ze nog wel eens nat worden. Daarnaast gaat er altijd een (gezonde) snack mee en flesjes water. Toch mis ik soms de buggy wel hoor. Het is zo makkelijk om alle spullen aan te hangen of in te leggen. 

Facebook Comments

Share this post