Ik ben dol op thema koken. Zo ook nu voor Halloween. Vorige week deelde ik al een Halloween Fruit spies. Deze week maakte ik weer iets leuks en lekkers wat natuurlijk niet kan ontbreken op joyfromjoyce. Ik maakte een lekkere simpele Halloween pasta taart.
Halloween pasta
Equipment
- springvorm
Ingrediƫnten
- 1 zak Rigatoni
- 1 scheutje olijfolie
- 1 cup parmezaanse kaas
- 2 potten pastasaus 600 ml
- 1 cup geraspte mozzarella
- 3 kleine balletjes mozzarella
- 3 zwarte olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 gradenVerwarm de oven voor op 200 graden
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Doe er een scheutje olijfolie doorheen.
- Als de pasta aan het koken vet je een springvorm in met olijfolie.
- Mix in een kom 1/2 cup van de parmezaanse kaas met de pastasaus
- Voeg de overgebleven parmezaanse kaas toe aan de rigatoni en roer dit er goed doorheen
- Zet de springvorm op zijn kant en vul deze met de pasta. Door hem op zijn kant te doen valt de pasta niet om. Als hij vol is zet je hem weer op zijn kont neer.
- Verdeel nu de helft van de pasta saus eroverheen. Dek het af met plastic en sla de springvorm op het aanrecht. Hierdoor zakt de saus in de rigatoni.
- Verwijder het plastic en voeg de rest van de saus toe. Dek het geheel af met de geraspte mozzarella en zet voor 15 minuten in de oven
- Bak tot de kaas gesmolten is.
- Snijd de olijven in plakjes en de mozzarella bolletjes ook. Leg de mozzarella bolletjes op de halloween taart en leg hier boven op de olijven. Zet hem nog heel even weer in de oven en je pasta taart is klaar!