Happy momlife

img_8042
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

GRATIS sporten zonder sportschool abonnement

Ik heb het al eens laten vallen dat ik niet sport bij een sportschool of een sportvereniging, ik ben hier niet het type voor en vind het eigenlijk geen drol aan. Daarnaast vind ik het verschrikkelijk als anderen naar mij kijken tijdens het sporten en ga ik daarom liever niet naar een sportschool toe. Maar toch sport ik drie keren per week en hoef ik hier voor meestal de deur niet uit. Hoe ik dit doe? Dat ga ik in dit blog vertellen. Gratis sporten dat moet toch lukken?

Een sportschool is duur tenminste hier in het dorp vind ik het niet goedkoop en echt gemotiveerd ben ik niet om er heen te gaan dus ik weet al dat het weggegooid geld is. Ook  ben ik geen persoon voor een teamsport, ik ben liever alleen en al helemaal als het om sporten gaat. Zoals ik al zei sport ik ongeveer 3 maal per week. Soms vaker dat ligt eraan hoe ik me voel. Mijn work-outs zijn ook niet altijd even intensief, ik doe waar ik die avond of ochtend zin in heb en hoeveel energie ik heb. Met weinig energie doe ik een paar squads en dan plof ik op de bank. Maar de andere keer doe ik een 40 minuten work-out. Het wisselt dus nogal. Maar wat gebruik ik dan?

  • Hardlopen – Tijdens mijn burn-out periode ben ik hier mee begonnen. Door hard te lopen kon ik heel goed mijn hoofd leeg maken en ik merk nog steeds dat wanneer het druk is of wanneer ik veel druk voel dat het rennen van een rondje mij heel erg helpt. Ook een simpele wandeling kan mij al een stuk rustiger maken. Hardlopen is gratis, maar ik merk dat mijn lichaam dit niet tof vind en ik beperk dit daarom tot enkele momenten per maand.

  • PopSugar – Tamara van themommydiaries gaf mij de tip en sindsdien doen ik dit dus 3 avonden in de week. PopSugar heeft allerlei verschillende work-outs en voor ieder sport moment wel een passende work-out. Helemaal kapot gaan of een rustige work-out er is van alles te doen. Ik doe meestal iedere keer een andere work-out, omdat er zoveel keus is haha! Waarschijnlijk zal ik op een gegeven moment vaste work-outs gaan doen.
  • Pinterest – Pinterest staat ook bomvol tips en op mijn pinterest bord met tips om af te vallen staan dan ook een aantal handige schema’s die je kunt gebruiken voor bepaalde lichaamsgroepen. Je vindt mijn bord hier.
  • Fietsen – Iedereen heeft wel een fiets toch? Pak hem er bij en ga eens een flink eind fietsen, zet je kinderen voor en/of achterop en je hebt ook nog wat extra gewicht bij je. Succes gegarandeerd! haha
  • Wandelen – Net als wandelen. Kun je niet hardlopen vanwege klachten of je kinderen? Zet ze in de wandelwagen en/of op hun fietsjes en laat ze met je mee gaan terwijl je een flink stuk wandelt. Ik doe dit altijd als ik mijn stappen doel niet gehaald heb.

Heb jij nog gratis sporten tips? 

Facebook Comments

Share this post