Happy momlife

person facing background
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Goede voornemens en thuis sporten

Volgens mij heeft iedereen ze wel, vanaf 1 januari ga ik echt dit of vanaf 1 januari ga ik echt dat doen. En ik ben eigenlijk net zo. Ik wil dolgraag afvallen, de stress kilo’s en de scheidingskilo’s mogen er wat mij betreft zo snel mogelijk af. Als de kinderen niet thuis zijn wil ik eigenlijk minimaal 2x per week naar de sportschool, maar wat nou als de kinderen wel thuis zijn? Wat doe ik dan? Want ik kan ze natuurlijk niet alleen thuis laten. De oplossing is thuis sporten!

person facing background

Op de sportschool

Op de sportschool heb ik altijd een hele route die ik volg. De ene dag train ik mijn benen de andere dag mijn armen en rug bijvoorbeeld. Ik gebruik hier apparaten voor, omdat het een stuk makkelijker is dan zelf nadenken over gewichten. Maar ook steeds vaker kijk ik naar de losse gewichten. Om dit veiliger te maken maak ik gebruik van lifting straps. Het zorgt ervoor dat ik een halter beter kan vasthouden en daardoor kan ik de oefeningen beter uitvoeren. Op de sportschool maak ik ook graag gebruik van de stair climber, deze stepper zorgt ervoor dat ik hopelijk snel smallere benen heb en dat de billen ook beter gevormd gaan worden.

Thuis sporten

Als de kinderen bij mij zijn probeer ik thuis te sporten. Op Youtube staan een heleboel filmpjes die kunt gebruiken om te sporten. Hierin wordt veel uitgelegd. Ik vind het zelf altijd leuk om een dans work-out te doen. Ik heb van mijn 6e tot mijn 18e gedanst en dat mis ik nog met grote regelmaat. Daarnaast heb ik een step in huis waarmee ik wel eens een oefening doe, ook via Youtube. Vorig jaar had ik het doel om te gaan hardlopen en dat wil ik nog steeds, maar naar 3 zwangerschappen is mijn lijf helaas niet meer zo sterk en heb ik snel last van mijn bekken tijdens het hardlopen. Door dit sterker te maken en langzaam op te bouwen hoop ik volgend jaar ergens een keer een hardloop wedstrijd te doen.

10.000 stappen

Wat ook erg bijdraagt aan een fitter en sportiever leven is 10.000 stappen per dag zetten. Het lijkt soms onmogelijk om dit te behalen, maar eigenlijk is het heel makkelijk als je een paar keer per dag een paar flinke stappen zet, of juist een lekkere avondwandeling maakt bijvoorbeeld. Met kinderen is dit helemaal makkelijk, die willen graag naar buiten als het mooi en droog weer is natuurlijk.

Facebook Comments

Share this post