Persoonlijk

Mijn goede voornemens voor 2018

Een nieuw jaar en dat betekent goede voornemens. Het afgelopen jaar had ik geen goede voornemens, omdat ik toen al wist dat ik zwanger was en wist dat ik mezelf er toch niet aan ging houden. Dit jaar heb ik wel een aantal doelen die ik wil behalen. Ik wil mezelf daarmee motiveren het beste uit het leven te halen ook op de momenten dat het gewoon allemaal even ruk is.

Privé goede voornemens:

 • Afvallen – Net als de rest van Nederland begin ik op 2 januari met een strak regime. Geen junkfood meer (dit hebben wij op 01-01 allemaal opgegeten haha!). Mijn lichaam werkt nog niet goed mee dus sporten zit er voor mij (nog) niet in. Ik heb nog vaak last van mijn bekken en hiermee wil ik eerst naar de fysio. Ik heb namelijk het gevoel dat mijn staartbotje niet helemaal goed staat. Ook heb ik regelmatig vage klachten rondom mijn baarmoeder en bloedingen hier wil ik ook eerst duidelijkheid over hebben. Het kan komen door de prikpil, maar dit wil uitsluiten. Ik ga dus vooral letten op wat ik eet, veel wandelen en wat thuis oefeningen doen om mijn lichaam wel wat sterker te maken. Het fysieke doel ga ik nog delen komende week in mijn nieuwste op weg naar fit blogpost.
 • Meer genieten – 2017 is een pittig jaar geweest door privé dingen en door de hele zwangerschap en periode na de bevalling. Ik merk aan mezelf dat ik moeilijk kon genieten en wil hier toch verandering in brengen en net als voorheen meer de focus leggen op de kleine dingen die wel goed gaan en mooi zijn. Voorheen maakte ik veel dankbaarheidslijstjes en ik denk dat ik dit weer moet doen voor mezelf. Zo leg ik de focus hopelijk weer meer op de kleine dingen die wel goed gaan.
 • Offline/online – 2018 staat voor mij ook in het vinden van een goede balans tussen offline en online. Ik blog veel en steek hier veel tijd in. Niet alleen het schrijven van een blogpost valt hier natuurlijk onder. Het komende jaar wil ik weer wat meer offline zijn, wat vaker even onzichtbaar zijn en de telefoon lekker links laten liggen. Weg met de FOMO!
 • Meer Q-time met Robert- Wij hebben het afgelopen jaar weinig tijd met z’n tweetjes doorgebracht en daar moet echt verandering in komen. Vaker een oppas laten komen of de kindjes uit logeren laten gaan. Nu moet ik zeggen dat ik dit heel moeilijk vind met Fleur en helemaal als ze een spuugdag heeft. Loslaten? Ja!
 • Me-time – Nog zoiets dat ik te weinig heb gedaan het afgelopen jaar, de deur uit zonder kinderen. Ik wil elke maand minimaal 1x alleen de deur uit zonder kinderen, zonder Robert. En misschien zelfs wel echt even helemaal alleen. Alleen naar de bios bijvoorbeeld, call me crazy!
 • Rust! – En dit wel het belangrijkste, afgelopen jaar kregen wij tegenslag naar tegenslag en dat heeft voor veel spanning en stress gezorgd. Wij zijn er nog niet en zijn druk bezig om alles weer goed te krijgen. Zodra dit allemaal is afgerond komt er rust en die rust wil ik ook niet meer loslaten.
 • Meer lezen – Ik heb het afgelopen jaar bar weinig gelezen, dit jaar heb ik als doel 15 boeken te lezen. Misschien moet ik dit maar bijstellen naar 12 en dan iedere maand 1 boek gaan lezen. Dit klinkt wel redelijk haalbaar haha! Ik heb mijn e-reader onder het stof vandaan gehaald en hij ligt klaar om gebruikt te worden.

Blog doelen:

 • Meer video’s – Uit mijn enquete is gekomen dat men meer video’s wil. Daarom ben ik op 1 januari begonnen met mijn eerste weekvlog en dit wil ik een periode gaan aankijken. Het moet natuurlijk wel te combineren zijn met mijn gezin en mijn wens om meer offline te zijn dus minder te werken. Naast de weekvlog komt er ook nog een normale video en zo zullen er iedere week 2 video’s online komen. Op de dinsdag en vrijdag zoals het nu lijkt. Dit kan nog veranderen hoor als blijkt dat dit niet goed uit komt.
 • Statistieken verdubbelen – Niet alleen mijn blog statistieken, maar ook wil ik mijn Instagram laten groeien naar 10.000, want ik wil swipen haha! Mijn facebook vind ik 2.000 wel een ambitieus doel. Hiervoor moet ik natuurlijk hard aan de slag en heb ik al bepaalde dingen klaar staan hoe ik dit wil aanpakken. Ik wil niet groeien op winacties zoals ik bij veel collega’s zie, maar om mijn content.
 • Meer technische dingen leren – Ik ben soms echt een nerd en doe alles aan mijn site zelf. Ik wil mezelf hier in verbreden, zodat ik misschien ook anderen met kleine klusjes kan helpen. Ook wil ik mij meer gaan verdiepen in SEO en als het financieel allemaal lukt ook starten aan een cursus.
 • Nederlands verbeteren – Ik ben er al hard mee bezig geweest het afgelopen jaar, maar ik ben er nog niet. Het komende jaar wil ik hier ook mee bezig zijn.

Heb jij nog goede voornemens voor 2018? Ik ben benieuwd! Naast deze doelen heb ik ook nog wat privé zaken die wij graag willen afronden het komende jaren. 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

3 Comments

 • Reply Milou

  Mooie doelen! Denk dat 15 boeken wel kan lukken hoor! Als je eenmaal de rust ervoor hebt en in die flow zit gaat het hard. Ik lees vooral in de avonden als F. op bed ligt ipv doelloos door mn telefoon scrollen/tv kijken wat ik eerst deed. Succes met je blogdoelen ook!

  02/01/2018 at 7:02 am
 • Reply Denise

  Hier hetzelfde na de prikpil (10 dagen na jou bevallen), erg vervelend
  Tja me time…de kleine loslaten lukt mij nog niet

  02/01/2018 at 7:27 am
 • Reply jolanda

  Mooie doelen, met niet alleen maar ‘wat’, maar ook al veel ‘hoe’, gaat vast veel van lukken. Door meer rust, gaan je andere doelen ook gemakkelijker. Ik ga dit jaar sporten, meer water drinken en vaker jurkjes/rokjes dragen.

  02/01/2018 at 10:26 pm
 • Leave a Reply