Happy momlife

Givskud zoo
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Givskud Zoo Denemarken leuke dierentuin?

In de mei vakantie gingen wij naar Denemarken om een bezoekje te brengen aan Legoland. Tijdens het boeken van de accommodatie kregen wij ook de optie om goedkope kaartjes te kopen voor Givskud Zoo in Givskud. Een dagje dierentuin is voor iedereen altijd wel een groot succes volgens mij.

Wij vertrokken ’s ochtends op tijd naar de dierentuin. Je kan er voor kiezen om met de auto door het park te gaan of, zoals wij het deden met de benenwagen. In het begin van het park kun je ook bolderkarren pakken. Ideaal voor de tassen en kindjes die tussendoor nog even willen uitrusten. Wanneer je met de auto gaat kun je door de dieren heen rijden en je auto op parkeerplekken zetten om stukjes lopend te bekijken.

Het park is groot! Heel groot en je hebt ook echt wel een dag nodig om er door heen te gaan. Wij begonnen bij het dino gedeelte van het park. Wij ontdekte weer nieuwe dino’s heel cool! Aan het einde van het dino gedeelte kunnen kinderen nog spelen en dingen van Dino’s ontdekken. Daarna gingen wij dieren ontdekken, want er zijn wel 70 verschillende dier soorten te vinden! De dieren zijn allemaal opgedeeld in de continenten; Noord en Zuid Amerika, Afrika en Azië.

Afrika

Wij begonnen in Afrika. In de Afrikaanse savanne kun je kijken naar de Giraffes, de zebra’s bewonderen, Neushoorns bekijken en nog meer dieren! Er lopen in dit gebied ook wel 50 leeuwen! Als je door het park loopt heb je niet het idee dat er zoveel dieren in het verblijf zitten. Ze hebben allemaal echt veel ruimte. Ook vind je in dit gebied een plek om te spelen en is er bijpassend eten te vinden.

Noord en Zuid Amerika

Tijd om naar Amerika te gaan! Hier vind je dieren als de Eland, de grijze wolf, en de bisons. Ook zijn hier de alpaca’s, groot succes bij de meiden! Papegaaien, flamingo’s en struisvogels. Natuurlijk zijn er nog meer dieren waar je naar kunt kijken. En ook hier kun je weer lekker spelen!

Azië

En als laatste het Aziatische continent. Hier vind je de waterbuffalo’s, rode panda’s, de mega grote olifanten en de gorilla’s! Wist je trouwens dat dit de enige gorilla’s in Denemarken? Ook gingen wij natuurlijk even langs de ringstaartmaki’s. Ook hier is weer een speelplek en kun je prima eten. Wist je trouwens dat je in dit park BBQ’s hebt staan? En dat er ook heel veel gebruik van gemaakt wordt. Zo grappig en stiekem was ik wel jaloers op de mensen die gingen BBQ-en.

rendier voeren givskud zoo

Back to ice age 

Dit was ook tof! Ze hadden een stukje van de ijstijd op gezet inclusief dieren, iglo’s en dierenvellen. Heel tof om te zien! Ook kon je hier een broodje bakken. Ook mochten de kinderen hier een rendier voeren. Sofie had even het gevoel alsof ze in Frozen beland was haha!

spelen in Givskud zoo

Speelplezier in Givskud Zoo 

Naast een mooi park met veel dieren is er ook heel veel plek om te spelen voor kinderen. Bij elk continent zit wel een speelplek met fijne plekken voor ouders om te zitten. Ook zijn hier vaak voldoende wc in de buurt die ook nog goed schoon zijn ook!

kijken naar de dieren

Praktische informatie Givskud Zoo 

  • Givskud Zoo ligt op 25 km afstand van LEGOLAND Billund.
  • De entreeprijs voor volwassen is 29,58 euro, 15,49 euro voor kinderen tussen 3-11 jaar en gratis voor kinderen jonger dan 3 jaar.
  • Je kunt je eigen eten meenemen, maar er is ook voldoende te koop tegen een redelijke prijs. Ik vond de prijzen goedkoper uitkomen dan de gemiddelde Nederlandse snacktent in een park.
  • Givskud Zoo is een niet roken park (YES!) Er zijn wel een paar rook gebieden.
  • Kijk voor meer informatie op de site van givskud zoo
Facebook Comments

Share this post