Dit recept hebben wij nu inmiddels een paar keren gegeten en valt goed in de smaak bij ons in huis. Iedereen eet er goed van en ik eet wat er over blijft vaak nog de volgende dag als lunch. Lekker! Het is ook nog eens een heel makkelijk recept die al kunt klaar maken in de ochtend (bijvoorbeeld) en dan ‘s avonds alleen nog even in de oven hoeft te zetten. Dat vind ik zelf heel fijn aan recepten; dat ik ze kan voorbereiden voor de avond. Rond etenstijd ben ik zelf namelijk vaak moe en zijn de kinderen ook vaak mopperig.
Ingrediënten
- 1 kipfilet in hele kleine blokjes
- 3 paprika’s
- 2 rijst builtjes ik nam zilvervliesrijst
- 1 ui gesnipperd
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 450 gram broccoli ik gebruik vaak de diepvries variant als ik de broccoli ergen in verwerk, dit goedkoper en proeft prima
- 1 bolletje mozzarella in kleine blokjes gesneden
- 2 plakjes cheddar in kleine stukjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Dit hoef je alleen te doen als je het ook direct gaat opeten. Mocht je het later gaan eten en je gaat het alleen voorbereiden dan heb je de oven niet nodig.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking
- Snijd de paprika’s door midden en verwijder de zaadjes en leg ze in een ovenschaal
- Verwarm een (wok)pan mt een klein beetje olie en fruit de ui
- Voeg nu de kleine blokjes kipfilet toe en voeg ook direct de knoflookpoeder te.
- Wanneer de kipfilet gaar is kun je de broccoli toevoegen. Bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg de rijst toe en de helft van de kaas en bak even kort en meng goed door elkaar
- Vul nu de paprika’s met het rijstmengsel en dek af met zilverfolie
- Zet de paprika’s in de oven voor zo’n 20 minuten
- Verwijder na de 20 minuten de folie en voeg de rest van de kaas toe. Zet de ovenschaal nog zo’n 5 minuten in de oven