Als Aron uit school komt krijgen de kinderen altijd iets lekkers. En nee ik ben echt niet zo’n moeder die elke dag in de keuken zichzelf staat uit te sloven om iets lekkers te maken. Maar af en toe heb ik een lekkere ingeving. Dit is een super makkelijk recept om gevulde hartjes van bladerdeeg te maken.
Gevulde hartjes
Ingrediënten
- Plakjes bladerdeeg het liefst nog een beetje bevroren tijdens het uitsteken
- Jam of Chocopasta
- Eigeel
- Uitsteekvormpje in de vorm van een hartje
- Eventueel stokjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Steek uit de plakjes bladerdeeg hartjes met het uitsteekvormpje. Ik kon er 2 uit één plakje halen.
- Leg een rij op een bakplaat bedekt met bakpapier
- Leg in het midden van de hartjes een schepje jam of chocoladepasta en deze af met nog een hartje. Druk de hartjes aan met een vork en zorg er voor dat het goed dicht is. Als je ze niet goed dicht maakt loop je het risico dat de chocolade of de jam eruit loopt.
- Smeer de hartjes in met wat eigeel
- Zet de bakplaat in de oven en bak de hartjes in +/- 17 minuten af.