Recepten Valentijnsdag

Gevulde hartjes | Food friday

Als Aron uit school komt krijgen de kinderen altijd iets lekkers. En nee ik ben echt niet zo’n moeder die elke dag in de keuken zichzelf staat uit te sloven om iets lekkers te maken. Maar af en toe heb ik een lekkere ingeving. Dit recept deelde ik eerder al eens op mijn foodblog, maar sinds die offline is deel ik de recepten hier. Dit is een super makkelijk recept om gevulde hartjes van bladerdeeg te maken. 

Over 2 weken is het valentijnsdag en dit hapje is dan ook heel lekker om voor je valentijn te maken. Wat heb je hiervoor nodig:

  • Plakjes bladerdeeg (het liefst nog een beetje bevroren tijdens het uitsteken)
  • Jam of Chocopasta
  • Eigeel
  • Uitsteekvormpje in de vorm van een hartje
  • Eventueel stokjes

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Steek uit de plakjes balderdeeg hartjes met het uitsteekvormpje. Ik kon er 2 uit één plakje halen.
  3. Leg een rij op een bakplaat bedekt met bakpapier
  4. Leg in het midden van de hartjes een schepje jam of chocoladepasta en deze af met nog een hartje. Druk de hartjes aan met een vork en zorg er voor dat het goed dicht is. Als je ze niet goed dicht maakt loop je het risico dat de chocolade of de jam eruit loopt.
  5. Smeer de hartjes in met wat eigeel
  6. Zet de bakplaat in de oven en bak de hartjes in +/- 17 minuten af.

Super lekker als tussendoortje. Als je ze nog zoeter wilt kun je er ook altijd nog wat suiker overheen strooien. Ik vind dat niet nodig, omdat het geheel al zoet genoeg van zichzelf is. Ook lekker voor valentijn zijn deze rice crisps mmmm! Super lekker en net zo makkelijk om te maken als het bovenstaande recept.

Bak jij ook graag iets lekkers voor de kinderen uit school? En wat is je favoriete snack recept? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

No Comments

Leave a Reply