Comments (14)

Helemaal mee eens ik vind het ook de grootste onzin.

Ik had er nog nooit van gehoord, maar ben het helemaal met je eens. De kids bepalen zelf waar ze mee willen spelen en wat ze willen worden.
Wel denk ik dat je onbewust een jongen sneller een autootje aanbiedt dan bijvoorbeeld een Barbie. Onze kleine man is nu nog heel klein, maar ik zal eerder een autootje kopen dan een pop. Maar mocht hij om een pop vragen, dan krijgt hij dat uiteraard!

Helemaal mee eens! Ik vind het toch wel zo’n onzin! Het is net of je een ontaarde moeder bent als je geen barbie trui voor je zoon koopt.

Hmm…. wij zijn ons hier dus wel heel bewust van en letten er ook echt op.. Ik heb een allergie voor de opmerking naar jongetjes “niet huilen want je bent toch geen meisje, mietje, of wat dan ook” en geloof me die opmerking is heel snel gemaakt. Of “jebent een jongen dus kop op beetje stoer/groot/sterk zijn hoor!”

Ik heb zelf 3 broers en hoevaak ik vroeger gehoord hebt, “jij was net een jongen je klom in de hoogste bomen” of “car ga eens netjes zitten je bent een meisje hoor”

Het zit hem voor ons dus niet in de speelgoed maar in hoe ga je met hem/haar om…

En daar letten wij dus op.. Ik denk dat is heel kwaad zou worden als iemand mijn kind zijn manier van het uiten van emoties zou afnemen alleen omdat het een jongen is..

Helemaal mee eens, er hoeft niet zo”n stempel op. Ik vind dit ook maar normaal dat je kinderen mogen zij wie ze zelf willen worden.

De wereld zal een stuk makkelijker worden als iedere ouder het kind keuzes laat maken en respecteren maar vooral steunt omdat het is wie het is. Hoe vaak ik nog kinderen/pubers spreek die vertellen dat ze op hetzelfde geslacht vallen en ouders altijd zeiden dat het prima was, totdat. …..juist ja, het eigen kind betreft. Dus gender neutraal? Laat kinderen zich zelf ontwikkelen, begeleid waar nodig, maar laat ze uitzoeken wie ze zijn.

En carmelina, ik zeg juist tegen kinderen, huilen mag hoor als er wat is hoort dat erbij, nog nooit geslachts afhankelijk geweest!

Oh helemaal mee eens!

Ik merk in de kleuterklas ook dat kinderen daar helemaal niet mee bezig zijn. Als een jongen de poppenhoek kiest wordt er niet gek gekeken en als een meisje spelen met de trein kiest ook niet. Gelukkig maar:) Maar dat verandert nog wel op latere leeftijd denk ik

Ik had er nog nooit van gehoord, maar vind het ook maar vreemd.
Ik vind het ook normaal dat de kinderen gewoon lekker spelen met wat ze willen. Onze 2 jarige zoon wil ook wel eens een jurk van grote zus aan tijdens het spelen. Prima.

Zoals je zegt: als ze maar gelukkig zijn!

Ik ben het met je eens. Hier niet bewust gender neutraal maar op vraag van Keano. Hij heeft een pop, woody dat wel maar door sommige mensen wordt dit al raar gevonden. Ik ben natuurlijk alleenstaande moeder waar mn vriend af en toe bijspringt (wonen niet samen) dus niks alleen aanrecht voor mama. Ja ik vind het wel belangrijk dat keano leert koken en schoonmaken maar dit lijkt mij meer dan normaal. En dat terwijl ik niet niet zo ben opgevoed. Vrouwen hoorden thuis en mannen aan het werk. Hier in huis is het andersom.

Mijn jongste zoon gaf n pratende My Little Pony als de reclame erop was altijd n kusje, tegen de tv. Dus die kreeg hij voor sinterklaas. En ook Dora’s gehad ook Dora’s kussen etc. Hij wordt nu 13 in september en is n echte man. Dus ik zou zeggen laat ze lekker joh.

Helemaal mee eens! Kinderen spelen toch wel met hetgeen wat ze leuk vinden.

Dat “gender neutraal” is echt weer zo’n hype !

Mee eens, kindje lekker laten spelen waarmee het wilt spelen! Mijn zusje heeft vroeger een autokleed gehad met heel veel auto’s en ze is er trots op…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SCROLL TO TOP