Happy momlife

3ef2e6ba-f55f-4e16-8551-e508d7c0534c
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Gelezen in Juni

Zo! De laatste dag van de maand juni, wat vliegt de tijd! over 2 weken zijn wij gewoon op vakantie. Heerlijk! Ik kan er echt naar uit kijken om de spullen in te gaan pakken. Ook mijn e-reader staat klaar om mee te gaan. Afgelopen maand las ik (maar) 3 boeken uit. Ik deel hieronder wat ik er van vond! En ik kan alvast verklappen dat ze alle drie super leuk zijn om te lezen!

Zuid moeders breken niet

Voor een debuut vond ik dit boek erg goed. Het eerste hoofdstuk zorgt er al voor dat je door wilt lezen om erachter te komen wat er gebeurd is. De schrijfstijl vond ik vlot en levendig, maar af en toe vond ik bepaalde passages iets te lang duren. Ik was ook af en toe een beetje de weg kwijt met alle verschillende namen van de moeders die er genoemd werden en moest ik terugbladeren om het weer een beetje helder te krijgen. Ook het eind vond ik iets te snel gaan. Opeens is alles weer 180 graden gedraaid, wat ik een beetje opmerkelijk vond na de hele climax. De hoofdpersoon vind ik wel sterk weergegeven. Als jonge moeder kan ik me helemaal vinden in de onzekerheid die Poppy voelt na de geboorte van Wolf. En ook de onmacht hoe ze alle ballen in de lucht moet houden. Goed dat ze uiteindelijk voor zichzelf weet te kiezen! Al met al een heerlijk boek. Ik hoop dat Kimberley nog vaker haar pen op pakt, want dan weet ik zeker dat er nog veel mooie boeken zullen volgen! Je koopt het boek hier!

De citroen op de taart

In De citroen op de taart maak je kennis met Maria, schrijfster van kookboeken, die na het succes van haar eerste boek door haar man is verlaten en nu door haar uitgever naar een huisje in Zuid-Frankrijk is gestuurd om tot rust te komen en om inspiratie op te doen voor haar nieuwe kookboek. Want als het in die omgeving niet lukt, waar dan wel? De ontsnapping uit haar oude leven doet haar goed, ze ontmoet al snel leuke nieuwe mensen en krijgt door een geheimzinnige kok taartjes aan huis afgeleverd. Zal ze haar kookboek af kunnen maken en misschien zelfs weer de liefde kunnen vinden?

Het verhaal vind ik wel erg voorspelbaar en het hoofdpersonage wat naïef, maar je wordt vrolijk van de zomerse sfeer, de schrijfstijl is heel vlot en luchtig waardoor je door het verhaal heen vliegt en je krijgt gegarandeerd trek in al die heerlijke taartjes die beschreven worden! Net zoals een lekker gebakje dat veel te snel op is, was ook dit verhaal te snel uit en heeft het me nieuwsgierig gemaakt naar het boek van deze auteur dat in de zomer zal verschijnen. Het smaakt naar meer. Je koopt het boek hier! 

Mocktails en magnolia’s 

Het eerste deel van de bloemenstal trilogie, een enorm fijn boek om mee te beginnen. In dit boek leren wij Carmen kennen, een meid waar op dat moment zelf alleen maar tegenslagen in haar leven spelen. Een relatie breuk, een fout op het werk waarbij haar baan op het spel staat. Niet veel later leert ze Florian kennen, een sexy man, de eigenaar van een bloemenwinkel. Ze barst in tranen bij hem uit. Hij leent haar een zakdoek uit die ze meeneemt en belooft om uit te wassen en terug te geven. Na haar grootste verdriet zet ze de stap, de zakdoek teruggeven. Dit brengt haar tot een unieke kans in de winkel van Florian. Een heerlijke feel-good, een fijne schrijfstijl en nieuwsgierig naar het tweede deel. Je koopt het boek hier. 

Facebook Comments

Share this post