Happy momlife

img_3404
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Geld besparen: deze dingen koop ik niet meer

WIe mij langer volgt weet dat ik altijd druk ben met besparen, gewoon omdat ik het leuk vind om te doen. Rondom onze verhuizing was besparen niet echt gelukt, maar nu is het tijd om weer eens te beginnen en te besparen op onzin aankopen die ik toch wel regelmatig doe.

1// Flesjes water 

Iedereen hier in huis heeft een dopper in zijn/haar bezit. Super handig voor dagjes weg en zo hoeven wij in principe nooit meer flesjes water te kopen. Als wij een dagje weg gaan vul ik ze ook tussendoor bij en heb ik altijd van die kleine flesjes limonade bij me om er in te spuiten.

2// Boeken 

Ook koop ik eigenlijk nooit meer boeken. Ik heb een e-reader of ik lees op mijn telefoon met kobo plus. Ik heb het abonnement nu al een tijdje stil staan, omdat ik nog veel papieren boeken heb liggen die ik graag een keer wil lezen. Maar nieuwe kopen doe ik niet. Als ik ze uit heb ga ik weer lezen op mijn e-reader.

3// Rietjes 

Rietjes kocht ik eerder best vaak voor de kinderen en mezelf. Maar tegenwoordig koop ik ze niet meer. Ik heb namelijk RVS rietjes gekocht en dit bevalt hartstikke goed. Ik moest eerst wennen aan het hebben van metaal in mijn mond, maar inmiddels heb ik erg geen last meer van.

4// Wegwerp schoonmaakdoekjes 

Ik kocht ze niet meer tot ik inkopen ging doen voor onze vakantie. Ze zijn namelijk wel handig voor op de camping. Maar voor thuis koop ik ze niet meer. Ik kan veel beter een (natuurlijke) allesreiniger pakken . Dit is ten eerste goedkoper, want het gaat langer mee en ten tweede beter voor het milieu. De allesreiniger van de action is groot favoriet trouwens.

5// Boterhamzakjes 

Ook boterhamzakjes koop ik niet meer. Wij hebben zoveel bakjes en trommeltjes dat het niet nodig is om deze te gebruiken. Alles kan gewoon in herbruikbare producten meegenomen worden. Veel beter dan al dat plastic verbruik.

6// Tampons 

Sinds een jaar gebruik ik een menstruatie cup en dit is een hele goede beslissing geweest. ik gebruik hem nog steeds bij elke menstruatie. En als het goed is gaat hij 5 jaar mee! Dat is toch vet lang. Ik heb nog steeds wel een bakje met tampons in huis liggen, maar in principe

7// Voorverpakt eten

En ook voorverpakt eten laat ik tegenwoordig in de winkel liggen. Ik koop het liefste groente die niet verpakt in plastic zijn en snijd alles zelf. De smaak is ook beter en ik heb gehoord dat het ook gezonder is om het zelf te snijden, want hierdoor blijven de vitamines meer in tact.

Facebook Comments

Share this post