ik ben dol op het maken van quiches en maak er dan bijna wekelijks wel eentje. Ze zijn makkelijk om te maken en je kunt er eigenlijk alles wel in doen wat je maar lekker vindt. Een quiche is ideaal tijdens feestelijke brunches, lunches of diners. Ik heb de beste tips voor je verzameld hoe jij de perfecte en lekkerste quiche op tafel kunt zetten.
Knapperige bodem
Laten we beginnen met een de bodem. Het is natuurlijk belangrijk dat deze goed lukt. Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier en bestrooi dit met een laagje paneermeel voordat je hem bekleed met het bladerdeeg. De paneermeel zorgt er voor dat het vocht opgenomen wordt waardoor je een kleinere kans hebt om een natte bodem te hebben.
Uitlekken
Sommige ingrediënten, zoals bijvoorbeeld spinazie houden meer vocht vast dan andere ingrediënten. Laat natte ingrediënten altijd goed uitlekken na het bakken. Gebruik hier een keukenpapiertje voor bijvoorbeeld dit neemt namelijk heel veel vocht op. Dit helpt een natte bodem ook goed tegen.
Gehakt
Maak je een quiche met gehakt? Dan is het het handigst om mager gehakt te gebruiken. Hier zit namelijk minder vocht in en minder vet. Vette producten maken je quiche ook natter.
Kaas
Een quiche zonder kaas bestaat wat mijn betreft niet, maar het is wel belangrijk om de juiste kaas te gebruiken. Gebruik je zoete kaas? Dan moet je een pittigere kaas gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een Parmezaanse kaas.
Restjes
Ik maak vaak quiches met restjes die nog in de koelkast liggen. Vooral zo in de deze periode dat het zo druk is maak ik vaak een quiche met de boodschappen die ik teveel heb gekocht.
Mini quiches
Wil je geen geouwehoer met het snijden van de quiche? Maak dan een heleboel mini quiches door een muffinvorm te gebruiken. Hier kun je verschillende soorten in maken, zodat je bijvoorbeeld voor iedereen iets maakt wat ze lekker vinden.