Happy momlife

4eee4e5a-2b2a-48d5-9f56-7ac978cbc875
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Geen witte muur in huis?

Ha! Bij ons in huis is er geen enkele muur wit. Nee? Nee! Vorig jaar besloten wij de laatste muur ook een kleur te geven om zo meer warmte aan onze woonkamer te geven. Wit is natuurlijk makkelijk om te combineren, maar wit ook wit, en licht en koel en het voelde voor ons onaf.

Is het inmiddels wel duidelijk dat ik dol ben van kleur op de muren. Kleur geeft namelijk sfeer aan je huis en laat je huis als een thuis voelen. De combinatie van kleuren heeft invloed op de ruimtelijke ervaring van de kamer. Zelf word ik simpelweg vrolijk van kleur in huis, vooral op grijze dagen, als het donker is of als ik niet zo lekker in mijn vel zit. Daarnaast voelt het ook lekker warm aan in huis door met de juiste kleuren te spelen.

Daarom hebben wij geen witte muren in ons huis. In de woonkamer zijn de muren groen en heel licht blauw. De hal, de keuken, de wc en de badkamer zijn blauw. Onze slaapkamer groen, de kamer van Sofie roze met paars, de kamer van Fleur Roze met geel en die van Aron is blauw. Kleurrijker kun je het niet krijgen!

Nog niet alles heeft kleur

Nog niet alles bij ons in huis heeft kleur. De deuren hebben nog geen kleur bijvoorbeeld. Wij zitten nu te kijken naar Wijzonol verf om de deuren en kozijnen in een andere kleur dan wit te gaan lakken. Beneden wil ik het dolgraag grijs of zwart en op de slaapkamer van ons ook. Bij Aron wil ik de kozijngen graag Wijzonol Aqua Zijdeglans dit vind ik heel goed bij zijn stoere blauwe kamer passen. Ook de deuren wil ik in een toffe kleur hebben, witte deuren zien er zo simpel uit.

Tips voor kleurrijke muren

Vind je het moeilijk om kleur toe te voegen aan je muren? Dan heb ik 3 tips voor je.

  1. Kies koele of juist warme kleuren
    Staat jouw kamer op het oosten of zuiden? Kies dan voor koele kleuren als blauw, groen of pastelkleuren. Is je kamer op het westen of noorden gericht? Ga dan voor warme kleuren als roze, rood of geel.Dit zorgt ervoor dat je kamer of lekker koel blijft of lekker warm aanvoelt.
  1. Kies niet direct voor de eerste de beste trendkleur
    Er is zoveel meer om uit te kiezen!
  1. Kies iets wat je echt mooi vindt
    Vinden je vrienden het niet mooi? Je ouders ook niet? Jammer dan! Want het is jouw huis, en jij moet er in wonen!

Heb jij veel kleuren in huis?

Facebook Comments

Share this post