Happy momlife

IMG_20170918_112443
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Geen box in huis mis ik hem?

Toen wij gingen verhuizen naar dit huis besloot ik de box de deur uit te doen. Ik heb verschillende redenen waarom hij hier niet in huis staat. Het begon allemaal met geen ruimte, maar inmiddels kan ik nog wel meer redenen bedenken waarom ik hem niet meer nodig heb.

Een box ziet men meestal als een veilige en praktische plek voor baby’s. Helemaal wanneer er nog meer kinderen in huis zijn. En ik ben het ook helemaal eens met de veiligheid van een box. Een box is een veilige plek waar je je kindje prima in kunt leggen/neerzetten. Ook wordt de box meestal gebruikt als slaapplek, maar hier wilde ik niet aan beginnen. Ze moest van mij op haar eigen bedje slapen, uiteindelijk sliep Fleur voornamelijk in haar kinderwagenbak da terzijde haha!

Daarbij zegt men ook vaak dat je kind zonder box sommige vaardigheden niet kan leren, maar daar ben ik het niet mee eens. Rollen kan Fleur namelijk vanaf dat ze op de grond ligt, en tegenwoordig tijgert ze ook de hele kamer rond. Ook probeert ze regelmatig te gaan zitten en denk ik dat ze met behulp van andere meubelstukken in huis ook heus wel zal leren staan wanneer de tijd daar rijp voor is. Aron ging ook niet voor het eerst staan in de box, Sofie toevallig wel haha! Een box kan zeker handig zijn om de ontwikkeling te ondersteunen, maar ze leren het ook echt wel zonder box.

Op internet las ik reacties over “je kunt je kindje niet alleen laten” dit gebeurt hier heus wel eens, maar meestal heb ik Fleur dan in de Nuna Leaf (als ik moet plassen bijvoorbeeld). Tijdens het koken zit ze vaak in haar Stokke Tripp Trapp, omdat ze tijdens het koken haar avondeten krijgt. Of ik zet haar eventjes in de kinderwagen. Ze speelt echt veel op de grond. Alleen of samen met haar broer en zus en ik merk niet aan haar dat ze er last van heeft. De oudste twee leren ook op een goede en veilig manier met haar om te gaan. Natuurlijk moet ik wel eens zeggen ‘Sofie ga van Fleur af”, maar ik zorg er dan ook voor dat ze altijd in mijn zicht is. Tenzij ze zichzelf weer eens onder de kast heeft gewurmd ;-).

Fleur krijgt veel aandacht van haar broer en zus, maar nooit op een gevaarlijke manier. Ze zijn beide niet jaloers, niet boos en niet te wild. Ze weten inmiddels heel goed hoe ze met hun zusje om moeten gaan. Het komt heus wel eens voor dat ze iets wilder zijn, maar daarom ben ik altijd in de buurt en let ik op wat ze doen. Fleur is dol op haar broer en zus en geniet enorm van de aandacht die ze van hen krijgt. Met en een box creëer je toch meer afstand tussen de kinderen.

Ik ben benieuwd of er nog meer mensen zijn zonder box in huis. 

Facebook Comments

Share this post