Happy momlife

Schermafbeelding 2020-11-26 om 09.58.34
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Geboorte versiering wie regelt dat eigenlijk?

Yes je bent bevallen van een prachtig klein babytje thuis of in het ziekenhuis. Je wilt natuurlijk iedereen laten weten dat je kleintje geboren is en meestal doen wij dat in Nederland met wat versiering in de tuin. Ook wij hebben dit bij alle drie de kinderen gedaan. Maar wie hoort dit nu eigenlijk te regelen?

Toen wij thuis kwamen uit het ziekenhuis na de geboorte van onze oudste (bijna 10 jaren geleden) kwamen wij thuis in een blauwe wereld. Buiten was het versierd met blauwe slingers en ballonnen en stond er een ouderwetse ooievaar in de tuin met een bevroren baby, want het was toen zo koud! Ook in huis was het versierd met blauwe slingers en ballonnen. De versieringen waren opgehangen door mijn ouders en het zag er zo gezellig uit. Op dat moment wilde ik ook echt dat iedereen wist dat onze zoon geboren was.

Bij de tweede kwamen wij wederom thuis uit het ziekenhuis, aan bij een al versierd huis. Mijn moeder had dit deze keer samen met de meest trotste grote broer gedaan. Roze slingers en ballonnen in de tuin en op onze rozenboog. Het was zo gezellig om op die manier thuis te komen. Bij Sofie had Ro ook nog een eigen geboortebord gemaakt. Helemaal van hout en in het roze geverfd. Een paar maanden later hebben wij hem bij ons nichtje in de tuin gezet. Maar wist je dat je ook een hele mooie geboortebord voor in de tuin kunt bestellen? Deze kun je kant en klaar met de naam van je kleinte bestellen en zo in de tuin zetten zodra je uk geboren is. Ze hebben echt hele leuke te koop, had ik dat toen maar geweten.

Bij Fleur was de versiering een stuk minder. In huis hadden wij wel wat versierd en een week na haar geboorte hebben wij nog een sticker op het raam geplakt. Ik was in de kraamweek heel ziek geworden en daardoor had ik weinig behoefte om het groots kenbaar te maken. Wij hielden het die keer klein en bescheiden met een mooie sticker voor op het raam. Deze kun je ook kopen bij Geboorteplein.

Maar wie hoort dit te doen?

Er zijn geen officiële regels voor. Ik ken heel veel mensen die het zelf doen, of waarvan de ouders het doen. In sommige regio’s doen vrienden het. Alles is mogelijk en alles kan. Ik vond het zelf fijn dat mijn moeder het deed, want zo wist ik dat het in ieder geval was zoals ik het zou willen.

Hadden jullie versiering? En hoe was dit geregeld?

Facebook Comments

Share this post