Happy momlife

geboorte traktatie 1
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Geboorte traktatie voor mee naar school

Naast het krijgen van een zusje mag je als grote broer ook trakteren. Hoe leuk is dat? Aron mocht zijn schooljaar er direct mee beginnen en tijdens mijn zwangerschap maakte ik het alvast klaar. Ik wilde al dat soort klusjes af hebben, zodat ik daar niet mee bezig zou moeten met drie kinderen om mij heen. Daarnaast was het ook een prima afleiding tijdens de zwangerschap. Een niet bezig zijn met die vervelende buikpijnen. Aron mocht op de 3e schooldag zijn traktatie meenemen en ik laat je zien wat ik heb gemaakt. 

Benodigdheden:

  • Mini marshmallows
  • kleine zakjes
  • Lintjes
  • Badeendjes (o.a. te koop bij lobbes.nl)

Hoe heb ik het gemaakt? 

Oh het is zo simpel haha! Je kunt het haast niet creatief noemen. Je voelt de bodem van de zakjes met wat marshmallows, daarboven op leg je het badeendje en daarna knoop je hem dicht met een lintje. Simpel hé? Ik had er nog een kaartje aan met baby girl erop. Deze ben ik alleen vergeten op de foto te zetten. oeps! Aron vond het heel leuk om dit te trakteren en het was ook helemaal niet duur. Ik denk dat ik in totaal per traktatie 50 cent kwijt was. Super fijn dus!

Nog meer inspiratie 

  • Joyce en Charlotte maakten beide een ooievaar met een doosje rozijntjes. Een leuke creatieve manier om te trakteren
  • Marjo maakte een leuke traktatie die je zeker even moet bekijken. Ik had hem nog niet eerder voorbij zien komen. Dezelfde traktatie kwam ik later tegen bij mamalou.
  • Sofie komt uit België en daar heb je doopsuikers. Ze maakte twee hele leuke opties en deelt ze hier en hier.
  • Annemieke deelt op haar blog een gezonde geboortetraktatie.
  • En je kunt natuurlijk een traktatie maken die ze direct mogen opeten. Dit deelt Marijke op haar blog.

Nog meer inspiratie nodig? Op Pinterest heb ik een bord met nog meer inspiratie staan.

Facebook Comments

Share this post