Wanneer er een baby geboren is krijg je vaak beschuit met muisjes tijdens de kraamvisite. Ik deelde al eens dat wij niet voor de traditionele beschuit met muisjes zijn gegaan tijdens onze laatste kraamperiode, maar dat wij juist kozen voor lekkere hapjes met muisjes erop. Ik heb hier een nieuwe en mega lekkere toevoeging voor. Namelijk de Brookies van Dr. Oetker met muisjes! Brookies zijn een nieuw product van Dr. Oetker en ik kan je vertellen het is echt eentje die je moet proberen.
Ik maakte een variatie op het standaard recept van de oetker.nl/brookies, eentje die geschikt is voor je kraamfeest, een babyshower of voor je kraamvisite. Wat ik zelf ook altijd fijn vind is; niet teveel ingrediënten. Helemaal als je in je kraamweek zit dan zit je niet te wachten op recepten met een lange ingrediënten. Deze kraambrookies zijn ideaal om te maken. Je hebt namelijk maar één extra ingrediënt nodig.
Benodigdheden:
- 1 pak Brookies
- 2 eieren
- 100 gram boter
- 1 pak muisjes in roze of blauw of je mengt ze gezellig door elkaar
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Smelt in een steelpannetje 75 gram boter en giet dit over in een beslagkom
- Voeg 1 ei en de browniemix uit het pak toe en mix het met de mixer op de hoogste stand in een minuut tot een glad mengsel.
- Schep het browniebeslag in de bakvorm en verdeel het over de gehele bodem
- Strooi hierover heen wat muisjes. De kleur zal er om weg smelten, maar de anijssmaak blijft goed aanwezig.
- Maak de beslagkom schoon
- Klop de rest van het boter (25 gram) met de mixer in de beslagkom zacht en romig
- Voeg nu de mix voor Chocolate chip cookies en 1 ei toe. Meng alles met een mixer op de middelste stand door elkaar tot er een grof kruimeldeeg ontstaat
- Verdeel dit deeg gelijkmatig over het browniebeslag in de bakvorm
- Strooi er nu een flinke dosis met muisjes overheen. Ik koos voor de roze, maar je kunt ook blauw kiezen of de beide kleurtjes door elkaar maken bij een Gender Reveal party bijvoorbeeld. En zet het voor 30-35 minuten in de oven tot de brookies goudbruin zijn.
- Snijd de brookies nu in kleine stukjes. Maak ze niet te groot, want het best machtig.
De Brookies zijn echt heerlijk! Ik had dit nog niet eerder gehad, maar ik kan stiekem niet wachten tot het weer bakdag is hier in huis.
Wat een leuk idee! Deze ga ik opslaan 🙂
Leuk! Zou je dit van te voren kunnen maken en in kunnen vriezen? De toppunt er dan wel last minute opdoen
Leuk idee! Die brookies staan al een tijdje op mijn lijstje om ook een keer te maken.