Happy momlife

white gaming console on wooden surface
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Gave vakantie ideeën voor gaming liefhebbers

Wanneer je als gaming liefhebber de ultieme vakantie wilt beleven, zijn er een aantal plaatsen waar je dit het beste kunt doen. Deze plekken hebben voor veel gamers een bijzondere en speciale lading, bijvoorbeeld omdat er veel ontwikkelaars van spellen zitten. Daarom hebben we hier een aantal bestemmingen geselecteerd waar je als echte game fanaat eigenlijk een keer geweest moet zijn. 

Hoewel een weekje naar het strand ook hartstikke leuk kan zijn, zullen veel mensen zich na verloop van tijd aardig gaan vervelen. En wanneer je dan ook nog eens geen console bij je hebt kan het al snel een hele lange week worden. Daar zul je gelukkig met de onderstaande bestemmingen op geen enkele manier last van hebben. Deze zijn perfect voor iedereen die van gamen houdt, om zo een leuke vakantie en je favoriete hobby te kunnen combineren.

white gaming console on wooden surface

Waar kun je als gamer naartoe?

Voor veel soorten reizen zijn er bepaalde bestemmingen die bij uitstek geschikt zijn. Zo zal een gokker vaak voor Las Vegas kiezen, of online bij 21 Casino gaan spelen. Iemand die meer geeft om zaken als architectuur kiest juist voor mooi steden als Rome of Athene, terwijl fans van avontuurlijke reizen juist rustige gebieden uitzoeken. Maar waar kun je nu het beste naartoe als echt gaming liefhebber? We hebben het hieronder voor je uitgezocht en kwamen tot een mooie selectie bestemmingen. 

Mooie bestemmingen voor gamers

Om een ware tech-vakantie tot een succes te kunnen maken, zul je dus zorgvuldig de juiste bestemming uit moeten kiezen. Verspreid over de hele wereld zijn er een aantal plaatsen die echt wel een beetje worden gezien als de bakermat van het gamen. Vandaar dat deze mateloos populair zijn bij iedereen die gek is op spellen en een bijzondere interesse heeft in de wereld van technologie. Daarbij hebben we gekozen voor een paar bestemmingen waarbij je meerdere plaatsen kunt bezoeken die interessant zijn.

Californië (San Francisco en Cupertino)

De reden dat we met Californië en in het bijzonder San Francisco beginnen mag duidelijk zijn, dit is namelijk de kortste weg richting Silicon Valley. Dit is de bakermat van de Internet Boom in de jaren negentig, en nog altijd de thuishaven van tech giganten zoals Google, Apple en Facebook. Dat maakt een bezoek aan deze plaats echt iets voor op de bucketlist van iedere tech liefhebber. Naast de grote tech bedrijven kun je er ook musea vinden zoals het Tech Museum of Innovation, Intel Museum en Computer History Museum.

Technisch gezien bevindt ook Cupertino zich in wat omschreven wordt als Silicon Valley, maar we gaan het toch even apart beschrijven. Hier kun je namelijk het hoofdkantoor van Apple vinden, een van de meest succesvolle tech bedrijven ooit. Daarnaast is er de Infinite Loop, de straat waar het kantoor van de maker van iPhones en iOS is gevestigd. Het is een groot gebouw wat helemaal rond loopt. Niet iedereen kan er zomaar naar binnen, maar er is wel een winkel vol met speciale souvenirs en Apple gadgets.  

Engeland (Londen en Manchester)

Voor een trip die wat dichterbij huis is en leuk als game liefhebber, is Engeland aan te raden. In Londen kun je naar het Science Museum, wat maar liefst zeven verdiepingen heeft. Hier kun je over van alles leren wat met onder andere wetenschap en technologie te maken heeft. Daarnaast is er een ware robot tentoonstelling.

Nog een stad in Engeland die tech en game liefhebbers zal kunnen bekoren is Manchester. Hier is namelijk het Museum of Science & Industry gelegen. Je komt er van alles tegen over 3D-printen en hoe technologie een belangrijke plaats heeft ingenomen in ons huidige dagelijks leven. Het is overigens ideaal om een bezoek aan zowel Londen als Manchester met elkaar te combineren, want binnen een paar uur kun je van de ene naar de andere stad reizen. 

Japan (Tokio)

Als echte tech en gaming fanaat mag je Tokyo niet missen. Er zijn hier vele interessante activiteiten om te doen, en Tokio is de thuishaven van bekende merken zoals Panasonic, Toshiba en Sony. Je kunt er real-life Mario Kart doen en door de straten van deze futuristische metropool scheuren als een van je favoriete karakters uit het spel. Vergeet als je van Anime en Manga houdt ook zeker niet het Akhibara district te bezoeken, want dit is de plaats om bijzondere items en leuke souvenirs te scoren.

Facebook Comments

Share this post